Gyerektábor helyett vitorláskikötő? – tette fel a kérdést Sára Botond május 17-én a közösségi oldalán, miután hétvégén kiderült, hogy a kerület strandján vitorlásmutyi rajzolódik. A kerület előző polgármestere szerint elgondolkodtató, hogy vajon ez lenne-e az ok, amiért a baloldal egyáltalán nem siet a káptalanfüredi gyerektábor felújításának befejezésével.

Sára Botond szerint ugyan igaz, hogy ha sietnének, és már korábban újra kérték volna az általuk elbénázott kormányzati forrást – amit egyébként Kocsis Máté szerzett vissza helyettük –, akkor nem tudnák még hónapokig mantrázni a „Kormány elvonta a támogatást” hazug szöveget, de csak nem lehet egy ilyen politikai játszma fontosabb a baloldalnak, mint a gyerekek nyarai?

Mint felidézte: a hétvégén néhány fideszes önkormányzati képviselő elment a táborba felmérni, hogyan lehetne megoldani, ha már tábor nincs a városvezetés bénázása miatt, hogy legalább 1-1 napos kirándulásokra elvihessék oda a józsefvárosi gyerekeket a nyáron.

Erre viszont nagy valószínűséggel nem lesz lehetőség, mert a strand partszakaszának egy jó nagy részén vitorláskikötő épül, vitorlások vannak a parton – vonta le a következtetést.  

Sára Botond szerint a megdöbbentő állapot több kérdést is felvet. Hogyan kerültek ezek oda, mit keresnek egy gyerektáborban, ki engedélyezte ezt, és miért jó ez a józsefvárosi gyerekeknek, valamint mikor döntöttek erről a józsefvárosiak?