A kommunikációs tárházuk minden eszközével próbálja eltussolni a polgármester és tanácsadói csapata az elmúlt két év eddigi legnagyobb botrányát, a vitorlásmutyit, amelyben a kerület káptalanfüredi strandjának jelentős területét – a családok érdekeit háttérbe szorítva – egy vitorláscégnek játszott át a baloldal. Minden jel arra mutat, hogy a polgármester elvesztette a kontrollt a kinevezettjei felett, akik így kedvükre garázdálkodhatnak a kerületben.

Az ügyben a www.hirnyolc.hu egy leleplező videót is közzétett, amelynek értelmében világossá válhatott bárki számára, hogy az önkormányzati pályázat anyagait minden bizonnyal a vitorláscég számítógépén készíthették, azaz a későbbi nyertes saját magára szabhatta a pályázatot. A videó megjelenésének napján a pályáztatást bonyolító önkormányzati cég vezetője – aki Gyurcsány Ferenc egykori sajtófőnöke volt – benyújtotta lemondását, a baloldali városvezetés így próbálta kimenteni Gőz Gabriellát a felelősségre vonás alól.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A vitorlásmutyiról készült egy belső jelentés is, amely az ügy részleteit vizsgálta, a polgármester tanácsadóinak javaslatára azonban nem hajlandó nyilvánosságra hozni.

A Józsefvárosi Fidesz felszólította a baloldali városvezetést, hogy tárja a nyilvánosság elé a botrány belső jelentését, hiszen az embereknek joguk van tudni arról, a polgármester azonban mondvacsinált okokra hivatkozva, illetve visszamutogatással próbálja elterelni a figyelmet. A Józsefvárosi Fidesz azt ígérte, végére jár az ügynek és megteszik a szükséges jogi lépéseket az ügyben, amelyben a városvezetés közreműködésével Gyurcsány egyik bizalmasa a józsefvárosi gyerekek strandját átjátszotta egy haveri vitorláscégnek.