Előterjesztést nyújt be Pikó András a képviselő-testülethez dr. Szarka Gábor „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetésének visszavonására – közölte a polgármester február 3-án kora este a közösségi oldalán. Pikó András azt sérelmezi, hogy dr. Szarka Gábor 2020-ban elfogadta a Színház- és Filmművészeti Egyetem fölé kinevezett kuratórium felkérését az egyetem kancellári tisztségére. Szerinte ezzel kulcsszerepet vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájának, valamint az Ódry Színpadnak a felszámolásában.

Az egyetem modellváltásának hozadéka, hogy az Ódry Színpadot kiköltöztették, és az épületet visszaadták az eredeti tulajdonosának, a Református Egyháznak. Ezt az egyetem korábbi vezetése bosszúhadjáratként értékelte, ám mint egy, a napokban napvilágot látott dokumentumból kiderült, 2019-ben ők maguk tervezték a lebontását és a helyére sportlétesítményt álmodtak meg.  

Pikó András a bejegyzéshez csatolta az előterjesztést is, amely, miután zárt ülésen, azaz a nyilvánosság kizárásával tárgyalandó, így annak közzététele sem állja ki a szabályosság próbáját. Ezt felismerve a polgármester nem sokkal később módosította a bejegyzést és eltávolította az előterjesztés dokumentumát. 

Emlékezetes, a kultúráért most oly hevesen aggódó polgármester az elmúlt hetekben számolta fel az évtizedes múlttal rendelkező Józsefvárosi Galériát és az egyedülálló Zászlómúzeumot is.

A polgármester bejegyzésére Sára Botond, korábbi polgármester is reagált. Szerinte Pikó András energiáit hazugságkampányokra és piti politikai bosszúkra fordítja. Felidézte Szarka Gábor érdemeit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében, amely helyén korábban áldatlan állapotok uralkodtak. Az egyetem felépülésével azonban egy XXI. századi modern egyetemi városrész jött létre. Mint fogalmazott:

Szarka Gábor sokkal többet tett Józsefvárosért, mint amennyit Pikó András valaha is fog, hiszen ő csak rombolni képes.