A már meglévő közösségi virágágyás mellé két új ágyást alakítottak ki a Civilek a Százados Negyedért (CISZ) tagjai. Az új mini kerteket a Tisztes és a Strázsa utcákban hozták létre. Mint közösségi oldalukon írták: füvet kaszáltak, ástak, kapáltak, kalapáltak, ültettek és öntöztek.

„Létrehoztunk két új közösségi virágágyást és a MÁV telepen lévő templom kertjében ültettünk el egynyári növényeket. Az új virágágyásokba muskátlik, bársonyvirágok és szúnyogűzők kerültek” – írták oldalukon. Hozzátették: a virágokra, az ágyásszegélyekre, a virágföldre tagjaik adták össze a pénzt. Céljuk, hogy ezzel a kis költségvetésű akcióval is szépítsék a lakókörnyezetünket. A CISZ három évvel ezelőtt álmodta meg az első közösségi virágágyást, majd az önkormányzattal egyeztetve lépett a megvalósítás útjára. Az elsőt a Százados út-Stróbl Alajos utca sarkán hozták létre, ezt követte további kettő.

„Az első közösségi virágültetést nyilvánosan hirdettük meg, egy húsz fős helyi lakosokból álló csapat szorgoskodott a sarokkert szépítésén. Sajnos, amióta járványhelyzet van, nem tudunk nyilvános ültetéseket tartani, ezért ügyelünk arra, hogy akcióinkon csak öt-hat fő vegyen részt a járványügyi szabályokat betartva. Reméljük, hamarosan újra bevonhatjuk a helyi lakosságot is” – mondták el lapunknak az egyesület tagjai, akik arra kérik a helyi lakókat, amennyiben módjuk van rá, öntsenek egy-egy kanna vizet az új virágágyásokra.