A közvilágítás sok helyütt még pótlásra szorul, főleg a kisebb utcában. Többek között emiatt is indította el még a Fidesz-KDNP vezette önkormányzat évekkel ezelőtt a Világos kapualjak pályázatot. „Nagy sikerrel zajlott a program, azonban 2020 elején a Pikó András vezette baloldali többség tulajdonképpen megszüntette ezt a lehetőséget” – idézte fel Gondos Judit, a június 25-ei időközi választás képviselő-jelöltje. A programra a polgári vezetés a kezdetektől fogva mintegy 140 millió forintot biztosított.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

„Majd Pikó Andrásék 1,5 év elteltével mégis úgy gondolták, nem is olyan rossz ez a program, így újraindították” – mondja Gondos Judit. A Világos kapualjak pályázatra 2020 őszétől azonban csupán 12,5 millió forintot szánt a baloldali többség.

A program a legutóbbi képviselő-testületi ülésen újra előkerült: a Józsefvárosi Fidesz szerette volna kibővíteni 125 millió forintra az idei keretösszeget, de ezt leszavazták a baloldali képviselők, így végül 25 millió forintos lesz a pályázható keret. Ennek a felét a Magdolna és az Orczy negyedből érkező pályázatokra fordítják.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Csarnok negyed képviselőjelöltje szerint ez egy folyamatos lehetőség kellene legyen, azaz, ha a keretösszeg kimerülne, azt automatikusan fel kellene töltenie az önkormányzatnak. Ő ezért is fog küzdeni, ha bizalmat szavaznak neki a csarnok negyedi lakosok június 26-án.