Az évtizedek óta a fővárosban élő katolikus vietnami közösség korábban egy újpesti kápolnában gyűlt össze, ám az már szűkösnek bizonyult, és ezért tavaly az egyházmegyéhez fordultak. Ekkor kapták meg a Tömő utcai kápolnát, amit egyházmegyei támogatással maguk újítottak fel: rendbe tették a közösségi termet, kifestettek, lecserélték a lámpákat. Tran Dinh Biet Pál SDB, a vietnámi közösség lelkésze a Magyar Kurírnak elmondta: Erdő Péter bíboros szívesen segített, építészt is küldött. Tavaly október végén aztán a vietnámi közösségből összeállt csapat el is kezdte a munkálatokat.

Fotó: Merényi Zita / Hírnyolc

A Béke királynője-kápolna február 5-én a hat órai szentmisére teljesen megtelt vietnámi hívekkel. Erdő Péter felidézte, hogy pályája elején számos alkalommal misézett a Tömő utcai kápolnában. Homíliájában Jézus hegyi beszédéről volt szó. A bíboros prédikációját Ferenc atya tolmácsolta vietnámi nyelven. „Olyan közösséggé kell válnunk, ahol ismerjük, szeretjük és segítjük egymást. Ez tanúságtételünk fontos része a világban, és hozzájárul ahhoz, hogy valóban a föld sója és a világ világossága lehessünk” – idézte a katolikus portál a bíborost. A szentmisén mások mellett Michels Antal, a Szent József templom plébánosa is koncelebrált.

Fotó: Merényi Zita / Hírnyolc

A mise után Erdő Péter megáldotta a közösségi termet, ahol a nagy létszámú közösség megvasorázott vietnámi ételekkel vendégelve meg a bíborost és a meghívott papokat.

Forrás: Magyar Kurír