Bár a járványügyi adatok egyre kedvezőbbek, azért még szűkebb körben és a biztonság kedvéért nagyobb távolságok tartásával ballagtak el a Molnár Ferenc Általános Iskola végzősei.

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában – évadzáró tanár-diák – focit is rendeztek, majd könnyes búcsút vettek a nyolcadikosok az iskolától, a tanáraiktól és az alsóbb évfolyamosoktól. A Németh László Általános Iskolában diák-napot rendeztek, a nehézségekkel teli tanévet pedig egyebek mellett váltóversennyel, zumbával és limbózással zárták.

Táborozási lehetőségek

A nyári napokban is sok táborozási lehetőség van a szabadidő kellemes eltöltéséhez. Bár az önkormányzat idén sem tudta biztosítani a balatoni táborozást, a józsefvárosi gyerekeknek mégsem kell nélkülözniük a magyar tengerpart adta élményeket. Az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért 400 iskolás táborozását vállalta ingyenesen június 20. és augusztus 13. között. Részletek a Grundbalaton oldalán.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház napközis táborát ezúttal is a kormány által felújított Orczy-parkban szervezi meg június 21. és augusztus 27. között. A táborozásnak nincs költsége, az étkezés díja napi 1000 forint/fő.

A Füvészkert is szervez napközis nyári tábort július 26–30. között. Ezen a növényekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek: lesz ültetés, kertészkedés és sok játék ­– ígérik a szervezők. A részvétel ára: 40 ezer forint/fő.

A történelem iránt érdeklődő gyerekeknek jó program lehet a Magyar Nemzeti Múzeum tábora, amelyet július 5–16. között tartanak két turnusban a Seuso kincseket és a lovagkort helyezve a fókuszba. A tábor díja: 39 ezer forint/fő/hét.

A kis természetbúvárokat a Természettudományi Múzeum tábora várja június 21. és augusztus 27. között. A gyerekek itt az őslények, a kövületek és a természet titkaiba nyerhetnek bepillantást. A táborozás díja: 35 ezer forint/fő/hét.