Betörésről érkezett bejelentés a késő esti órákban Óbudáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére még december 15-én. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol betörők ugyan nem voltak, de a lakásban különböző kábítószergyanús anyagokat és az adagolásukhoz használt eszközöket találtak – közölte a police.hu oldal.

A lakást bérlő 33 éves nő először megpróbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy csak sütőporról van szó, de miután egyre több minden került elő, beismerte, hogy a több mint két kilogramm növényi anyag és 135 gramm egyéb kábítószer – feltehetően kokain – a barátjáé.

A józsefvárosi „barát”

Az említett barát felkutatásához a BRFK Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztály segítségére volt szükség. A 44 éves J. Lászlót a BRFK Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival VIII. kerületi lakásán fogták el február 2-án. A rendőrök érkezésekor a férfi a vécén próbálta lehúzni a marihuánát.

A lakás átkutatásakor a fővárosi rendőrök több mint három kilogramm növényi eredetű anyagot, és több mint 500 gramm – közel másfélmillió forint értékű – marihuánát, a csomagoláshoz használt eszközöket, és mintegy 900 ezer forintot foglaltak le.

Forrás: police.hu