Józsefváros a korábbi években két ízben is nyert a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. A címekhez méltón évről-évre kora tavasztól késő őszig ahová csak lehetett virágot ültetett a korábbi városvezetés. Ahol nem lehetett, ott kandeláberekbe, oszlopos virágládákba kerültek a színpompás növények, amelyek nemcsak az itt lakók, hanem az erre közlekedők szemét is gyönyörködtették.

Kandelábereken, villanyoszlopokon helyeztek el virágokat a Baross, a Népszínház utcákban és a Százados úton, továbbá oszlopos virágládákkal találkozhattunk a kerület számos pontján. Nyakunkon a nyár, és az idei évben a virágosítás elmaradt. Éppen úgy, ahogyan a már megszokott virágosztás is a lakosoknak, amelyet csak a tavalyi évben, három alkalommal tartottak meg.

 

Ez annak fényében meglepő, hogy Pikó András polgármester kiemelt programja volt a kerület zöldítése. A választási kampányában azt ígérte: évente 5000 négyzetméter új zöldfelülettel gazdagodik Józsefváros, az elmúlt fél évben azonban úgy tudjuk, nem történt ilyen irányú lépés a kerület új vezetésétől.

Megkérdeztük Józsefváros önkormányzatát, hogy mi lesz a virágtartók sorsa, valamint tervezek-e az idei évben virágokat osztani a lakosoknak? 

Frissítés: 

Békési Zsuzsanna, a polgármester sajtófőnöke megkeresésünkre azt a választ adta, hogy az oszlopos virágládákba májusban teszik a virágokat a JGK munkatársai. A kandeláberekbe márciusban szokták megrendelni a muskátlit, ami most a vezélyhelyzet miatt elmarat. A korábbi években megszokott tavaszi virágosztás pedig ebben az évben elmarad.