Idén is 10 milliárd forintot biztosít a kormány a fővárosi kerületek egészségügyi fejlesztéseire az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – számolt be közösségi oldalán Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármesere. Az EBP keretében pedig Józsefvárosban idén 50 millió forintos kormányzati támogatással megkezdődhet a Szent Kozma Egészségügyi Központ új, 600 négyzetméter alapterületű, 3 szintes épületszárnyának tervezése – emelte ki.

De nem ez az egyetlen egészégügyi fejlesztés Józsefvárosban az idei évben: szintén állami forrásból már megvalósultak családbarát fejlesztések több egészségügyi intézményben. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti, illetve Baross utcai részlegein a családközpontú szemlélet jegyében újítottak fel szülőszobákat, a Bókay utcai I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán pedig – egyebek mellett – baba-mama szobákat alakítottak ki.

Az EBP-ből pedig már az elmúlt évben is komoly, 462 millió forintos támogatást kapott kerületünk, amelyből infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre szintén a Szent Kozma Egészségügyi Központban; az eszközbeszerzések mellett az elavult eszközök, műszerek lecserélésére is sor került. Ekkor került a szakrendelőbe két új röntgengép is, amelyek szintén hozzájárulnak a józsefvárosiak egészségbiztonságának növeléséhez.