Pikó András választási programjában az üres önkormányzati telkek is helyet kaptak. A polgármester a kampányában még azt ígérte:

megállítják a beépíthetőség növekedését, az üres telkek egy részén közterületet hoznak létre, így növelve a zöldterületet Józsefvárosban, emellett a telkeket nem adják el, hanem az önkormányzati bérlakásállományt úgy növelik, hogy a telkek fejében az ott épülő lakásokból kérnek a beruházótól.

Ezek a tervek a jelek szerint semmivé válnak, hiszen a napokban megtartott bizottsági ülésen éppen, hogy telkek eladásáról döntött a balliberális többség.

Az ellentmondásra a helyi Fidesz frakcióvezetője hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán tett bejegyzésében. Mint Vörös Tamás írta:

a baloldali választási ígéretek közül eddig nem teljesült semmi Józsefvárosban. Most itt van a legújabb döntés, amely teljesen szembe megy azzal, amit a kerületi baloldali politikusok hangoztattak a kampányukban.

A frakcióvezető szerint a többségi baloldali frakció szavazataival az a döntés született, hogy pénzzé kell tenni két önkormányzati tulajdonú telket.

„Most se lakás, se új zöldfelület, viszont helyettük van egy újabb beváltatlan balliberális ígéret” – vonta le a következtetést Vörös Tamás, aki arra is kíváncsi, hogy mikor fog a baloldali városvezetés bocsánatot kérni az általa becsapott józsefvárosiaktól.

A fotó illusztráció.