Eldobott sörösdobozok, féldekás üvegek szerteszét, vizelet, kétes kinézetű alakok – hölgyek és urak egyaránt, plusz pár kiló szemét itt-ott. Ha valaki a Kálvária tér felé tévedne, a benzinkút környékére, ez a látvány fogadja. Általában.

A helyzet azonban igencsak romlott, mióta a Shell július végén bejelentette, hogy „a kiugróan magas értékesítési volumenek okozta kihívásokra reagálva a Shell Hungary zRt. új intézkedéseket vezet be 2022. augusztus 1-jétől.” Magyarán több kútját bezárja országszerte, így a Kálvária térit is.

Azóta a benzinkút fedett részén egy „romkocsma” nyílt: a fedett részen egyre többen érzik úgy, hogy ez ideális hely a szabadtéri kocsmázásra.

„Fokozottan” figyelni fog a Shell…
Megkérdeztük a Shell-t, hogy mikor tervezik újra megnyitni a benzinkutat, illetve esetleg terveznek e tenni valamit a kút környékén elharapódzó állapotok miatt. Mint válaszukban megírták: a Shell Hungary zRt. várhatóan 2023 folyamán nyitja meg újra a Kálvária téren található töltőállomást.

Majd megköszönték, hogy felhívtuk a figyelmet a környéken lévő állapotokra és azt ígérték: fokozottan figyelmet fognak „fordítani a terület rendben tartására”. Reméljük valóban így lesz.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az önkormányzat szerint az emberek csak ülnek itt…
Az ügyben természetesen megkérdeztük az önkormányzatot is, hogy a kerület vezetése mit tervez tenni az ügy megoldása érdekében.

Tudomásunk szerint a környéken élő, dolgozó emberek a szervíz utat a benzinkúttól elválasztó betonelemekre ülnek, ami nem büntetendő

– írta a Józsefvárosi Önkormányzat sajtósa kissé szarkasztikusan. Hozzátette: „természetesen, ha a közterület- felügyelet észleli, hogy közterületen illegális szeszesital fogyasztás van, akkor eljárnak”.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a közterület-felügyelet ezt – mármint a közterületi illegális szeszesital-fogyasztást – minden áldott nap észlelheti. Ha akarja.

Mit tehetünk?
Bejelentéseket, panaszokat, az éjjel- nappal hívható közterületi zöldszámon: 06(80) 204-618, illetve a kerületi Smart city appon tehetünk.