Bár már tavasszal elkészült, a Bláthy park és a környékbeliek már birtokba is vették, a hivatalos átadásra a koronavírus járvány miatt csak július 17-én került sor. Az ünnepségen Ferencz Orsolya, a környék önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd felidézte a park keletkezésének történetét. Mint mondta, az ötlet, hogy az utca ezen szakaszán – ahol a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) számos színvonalas rendezvényt tartott – egy a közösségépítésre alkalmas park legyen, már évek óta érlelődött, ám csak 2017-ben került elérhető közelségbe, amikor ki tudták írni a közbeszerzési eljárást. Ekkor elindult a lakókkal és a TÖE-vel a közösségi tervezés, amelynek eredményeként most elkészült az 1365 négyzetméteres park.

Ferencz Orsolya emlékeztett: az elmúlt 10 év arról szólt, hogy a biztonság, a tisztaság, a rend és a rendezettség visszahódította Józsefváros tereit és utcáit. „Kocsis Máté és Sára Botond polgármesterek azon dolgoztak, hogy az összes közterület meg tudjon újulni” – mondta, példaként felhozva a közeli a közeli Golgota teret, a Vajda Péter utcában a zöldsávot, amely sorba jól illeszkedik a Bláthy park is. Ferencz Orsolya végül azt kívánta, minél több rendezvény valósuljon meg itt mindenki örömére, valamint – tette hozzá – „emlékeztessen mindannyiunkat egy élhető, rendezett, szép városra.”

Pikó András polgármester megköszönte a park létrehozását Józsefváros előző vezetésének és a támogató Fővárosi Önkormányzatnak, Ferencz Orsolya képviselőnek, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesületnek, valamint mindazoknak, akik részt vettek a tér tervezésében és megépítésében. Erőss közösségek vannak Józsefvárosban, és ez a park nagyszerűen alkalmas a közösségek további építésére – mondta.

Reiner Gábor, a TÖE elnöke örömét fejezte ki, egy ilyen nagyszerű park jött létre szinte napra pontosan az egyesület fennállásának 30 évfordulóján. Az ünnepségen a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar adott koncertet.