Új háziorvosi rendelők a Százados negyedben

Bányai Rudolf | 2020. 09. 16. – 09:05

Elkészült a Százados-negyedi irodakomplexum első üteme, amelyben a Kocsis Máté és Sára Botond vezette Józsefvárosi Önkormányzatnak köszönhetően gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőt is kialakítottak.

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

A Hungária körút – Hős utca – Százados út és Stróbl Alajos utca által határolt 19 ezer négyzetméteres telken mintegy 100 évig kenyérgyár állt, amit 2009-ben bontottak le. A telek 2018-ig állt üresen, amikor bejelentették, hogy a belga Atenor magyarországi leányvállalata négy épületből álló irodakomplexumot épít oda.

Az áprilisi alapkőletételi plakett aláírásakor Sára Botond, akkor még alpolgármesterként pozitívnak értékelte, hogy a beruházással nő a zöldfelület, bővül a környékbeliek számára és az elérhető szolgáltatások köre. A legfontosabb hozadékként viszont azt jelölte meg, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat akkori vezetése és a beruházó megállapodása értelmében új felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőt alakítanak ki, amely az irodaház épületében kap helyet.

 

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

Az irodaház „A” épülete szeptember elejére elkészült, az Atenor a megállapodás szerint kialakította az új háziorvosi rendelőket. A Civilek a Százados Negyedért Egyesület a közösségi oldalán mondott köszönetet a rendelők létrejöttéért Sára Botondnak. Az irodaház átadására szeptember 17-én kerül sor.