„A cég, amely jelenleg a közétkeztetési szolgáltatást ellátja Józsefvárosban, megbukott egy élelmiszerbiztonsági ellenőrzésen. A napokban kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak a konyhájukon” – mondta Szilágyi Demeter június 23-án tarott sajtótájékoztatóján.

A fideszes önkormányzati képviselő kiemelte: Pikó András, a válsághelyzet utolsó napjait kihasználva egyszemélyben döntött arról, hogy ez a cég láthatja el a közétkeztetési szolgáltatást Józsefvárosban. Szilágyi Demeter szerint már a szerződéskötés körülményei is gyanúsak voltak, hiszen hamarabb született meg a polgármesteri határozat arról, hogy ez a cég fogja ellátni ezt a szolgáltatást, mint az, hogy a közbeszerzési eljárást egyáltalán lefolytatták volna. Emiatt a Józsefvárosi Fidesz a Közbeszerzési Hatósághoz fordult. 

„Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy álljon ki a józsefvárosi lakosok elé, vállalja a felelősséget azért a cégért, amelyet ő maga hozott Józsefvárosba, és, amely tevékenysége során több ezer iskolás, óvodás, illetve szociális ellátásban résztvevő egészségbiztonsága került veszélybe ennek a cégnek a tevékenysége folytán” – hangsúlyozta a képviselő, aki maga is háromgyermekes édesapa.

Szilágyi Demeter kérdésre elmondta: Pikó Andrásnak el kell ismernie, hogy a cég, amelyet idehozott, nem megfelelően szolgáltat, és a megfelelő jogi lépéseket meg kell tennie. Továbbá felelősséget kell vállalnia azért is, ha a Közbeszerzési Hatóság kimondja, hogy ez a szerződés jogszerűtlen körülmények között került megkötésre, akkor az ebből fakadó bírság és minden következményért neki kell vállalnia a felelősséget.

A menzabotrányról korábbi cikkeinket itt, itt, és itt olvashatja.