1. Sokan vártak a nagy bejelentésre, amellyel hivatalossá vált, hogy Sára Botond, a kerület korábbi polgármestere indul a Fidesz jelöltjeként a 2022-es országgyűlési választásokon a Józsefváros és Ferencváros nagyobbik részét magába foglaló budapesti 6-os számú választókerületben. Több mint 10 ezer olvasóhoz ért el az erről szóló hír, amit csaknem ezren kedveltek.

2. Habár a józsefvárosiak minden fórumon jelzik, hogy Józsefváros az elmúlt két évben zuhanórepülést vett, és gyakorlatilag visszafejlődik, a polgármester ezt teljesen máshogyan látja. Szerinte Budapest és Józsefváros szépül és fejlődik. Az emberek szerint inkább vicces, illetve dühítő kijelentés volt a polgármestertől.

3. Közkedvelt volt a helytörténeti sorozatunk azon része is, amelyben a Rákóczi téri vásárcsarnok múltjának eredtünk a nyomába. Mint kiderült, egy időben még olyan tervek is voltak, hogy uszodává alakítják a főváros második legrégebbi csarnokát.

Fotó: Hírnyolc

4. A Füvészkert 250 éves évfordulójának ünnepségéről szóló beszámoló az idei év negyedik legkedveltebb cikke lett. Nem is csoda, hisz olyan érdekességek derültek ki az írásból, mint hogy annak a területén állhatott Mátyás király vadászkastélya, illetve az is, hogy néhány évig itt laktak az állatkert első állatai.

5. Az idén 110 éves Erkel Színház történetét összefoglaló cikkünk is bekerült a top10-be. A teátrum népoperaként nyitott, de volt városi színház, művelődési ház, illetve mozi is egy ideig. Még a lebontása is szóba került, de szerencsére megmenekült és felújították.

6. A listánkon a hatodik írás az önkormányzat által kiírt bérlakáspályázatokról szól. Konkrétan arról, hogy a baloldali vezetésű Józsefváros úgy írt ki lakáspályázatot 30 négyzetméteres lakásra, hogy csaknem 100 ezres bérleti díj mellett még legalább 1 millió forintot bele kellett invesztálnia a pályázónak, ahhoz hogy lakható legyen a lakás.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

7. Az idősek napjáról szóló cikkünk a hetedik helyen végzett. Sára Botond ebben arról beszélt, hogy korábban évről-évre igyekezett az önkormányzat újabb intézkedéseket hozni a kerületi szépkorúakért, most viszont a baloldal bezárta a Józsefvárosi Galériát és az ingyenes színházlátogatást is megvonták.

8. Bombaként robbant a hír novemberben, hogy Szakcsi Lakatos Béla nem fogadta el Pikóéktól a díszpolgári címet. A Kossuth-díjas zongoraművész azért utasította vissza ez elismerést, mert nem szeretné, ha nevét politikai célokra használnák fel.

Fotó: Móricz István / Bors

9. A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjával készült interjú a kilencedik helyre ért a listában. Szarka Gábor ebben beszélt az NKE létrejöttében játszott szerepéről, amiért korábban Józsefváros becsületkeresztje kitüntetésben részesült, amit Pikó vissza akart vonni, valamint a modellváltásról is, amelynek köszönhetően az SZFE megháromszorozta a költségvetését.

10. A listánkra továbbá az a cikk is felkerült, amelyben egy közterület-felügyelő kitálalt, hogy amióta Pikó András a polgármester, azóta csak úgy özönlenek a kerületbe a hajléktalanok, mert itt nem eshet bántódásuk, sőt, még az is elterjedt közöttük, hogy lakáshoz is juthatnak. A közterület-felügyelő arról is beszélt, hogy állományuk megcsappant és a munkaeszközeik is elégtelenek.