Minden jel szerint csak kommunikációs trükk volt Pikó András részéről az a Facebook-poszt, amelyben arról értekezett, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel a hajléktalanellátók kerületek közötti igazságosabb elosztásáról egyeztet.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az eset óta a kerület egyik legnagyobb hajléktalanellátója tovább bővült egy Baross utcai irodával, valamint a Főváros is folyamatosan emeli a támogatásukat. Idén év elején 21 milliós többletforrást szavaztak meg nekik a fővárosi közgyűlésben, az április 27-ei ülésen pedig átcsoportosították az összegeket.

Fotó: Ványi Ákos/Hírnyolc

Ezek szerint 2,2 millióval több jut a Menhely által végzett Diszpécserszolgálat ellátására, amely összeggel kevesebbet fordíthat a hajléktalanságból való kilépés támogatására. Az utóbbi feladatra így 94,8 milliót fordíthat a szervezet, amelynek kuratóriumi elnöke az a Győri Péter, aki józsefvárosi polgármesteri ambíciókat is dédelgetett még 2018-ban az időközi polgármesterválasztáson. Akkor Pikó András volt a kampányfőnöke.

Fotó: Google streetview

A hajléktalanok Józsefvárosba csábításán dolgozik Pikó és Karácsony

Karácsony és Pikó korábban is sokat tett annak érdekében, hogy megnövekedjen a hajléktalanok száma Józsefvárosban. Ilyen volt, amikor a döntésük értelmében a Kőbányai úti önkormányzati bérházba költözhettek Gyáli úti hajléktalanok, akik azóta is keserítik a régebb óta ott lakók életét. Pikó emellett egyik első polgármesteri döntésében megnyirbálta a közösségi együttélés szabályait, eltörölve a társasházak közös helyiségeiben, illetve az autókban való életvitelszerű tartózkodás tilalmát, valamint ellehetetlenítette a polgárőrséget is, amely szintén hozzájárulhatott a hajléktalanok számának emelkedésében.