Cannes-ban díjazott alkotások, Franciaország idei Oscar-jelöltje, a francia film olyan sztárjai, mint Catherine Deneuve, Juleitte Binoche, továbbá olyan szerzők, mint a belga Dardenne-fivérek vagy a kanadai Xavier Dolan legújabb munkái is szerepelnek a február 26. és március 7. között megrendezett Frankofón Filmnapok vetítései között az Urániában. További új francia alkotások érhetők el a filmnapok másik két helyszínén a Francia Intézetben és az Art + Cinema moziban.

A 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál keretében a Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Első alkalommal láthatók itthon a tavalyi Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt és díjazott alkotások (pl. Az ifjú Ahmed), bemutatkozik Franciaország idei Oscar-jelöltje (Nyomorultak), és láthatók a francia film olyan sztárjainak új munkái, mint Catherine Deneuve (Az igazság), Juleitte Binoche (Az igazság; Hogyan legyél jó feleség?), vagy az éppen Enyedi Ildikóval a Feleségem történetét forgató Léa Seydoux (Kisváros, éjjel).

A neves rendezők közül például a belga Dardenne-fivérek (Az ifjú Ahmed) vagy a kanadai Xavier Dolan legújabb munkája (Matthias és Maxime) szerepel a február 26. és március 7. között megrendezett Frankofón Filmnapok vetítései között az Urániában.

További új francia alkotások érhetők el a filmnapok másik két helyszínén, a Francia Intézetben és az Art + Cinema moziban.

Forrás: Uránia