A katasztrofális közterületi állapotok, valamint a „vállalhatatlan minőségű, embertelen” hajléktalanellátás megszüntetéséért indítottak petíciót Teleki téri lakók. Szószólójuk, az egykor Pikó Andrást támogató, ám a polgármesterben csalódott Nyerky Zsanett blogján, a Gettónapolón számol be rendszeresen az egyre rosszabb hajléktalanhelyezettel kapcsolatos tapasztalatairól.

A lapunkhoz eljuttatott írásában Nyerky emlékeztet: Budapest 1990, tehát a Demszky-éra kezdete óta az ország egész területéről lát el hajléktalanná vált embereket, olyan tömeglágerekben, amelyek súlyosan ér aránytalanul terhelik azokat a negyedeket, városrészeket, ahol ezek megtalálhatók. Ugyanakkor – fogalmaz – ezek nem is nyújtanak valós segítséget, nem működnek, nem hatékonyak és még drágák is.

Fotó: Nyerky Zsanett / Gettónapló

Olyan hajléktalanellátást akarunk, ami nem a néhány kerületben összpontosuló rothadó, lepusztult tömegszállásokra épít, hanem elfogadható otthont ad az ország egész területén az otthontalanoknak, akik ezért nem az utcát választják inkább

– olvasható a petícióban, amelyben azt is sürgetik, hogy hajléktalanellátás során soha többet ne hagyják figyelmen kívül az ellátó intézmények környékét, és az ott élő lakók igényeit.

A petíciót ide kattintva ismerheti meg, és írhatja alá.