A napokban a Baross utcában állítottak kést egy járókelő hátába, éppen annak a helyszínnek a közelében, ahol korábban egy késsel hadonászó férfi őrjöngött. Azelőtt pedig egy boltot raboltak ki késsel, illetve egy villamoson a kutyáját védő fiatalt szúrtak halálra.

Kutyáját védte az Orczy térnél szíven szúrt fiatal

A Fővárosi Főügyészség most két férfival szemben emelt vádat, akik 2021 tavaszán, a Keleti pályaudvarnál verekedtek össze, majd egyikük életveszélyesen megszúrta a másikat. A vádirat szerint egy 60 éves férfi unokatestvérével italozott, majd a pályaudvar főbejáratánál találkoztak egy 49 éves ismerősükkel, akivel kábítószerekről, szurkálásról beszéltek. Az idősebb férfi elővette kését, és azzal dicsekedett, hogy bárkit meg tudna szúrni. Nem sokkal később összevesztek és az idősebb férfi lefújta gázsprayvel, és mellkason szúrta a fiatalabbat, aki ezzel egyidőben megütötte az idősebbet. Az elesett, majd ülő helyzetben még két alkalommal megszúrta a másik férfit a combján és a hasán. A megkéselt férfi életveszélyesen megsérült.

A késelőt, mint többszörös visszaesőt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolják, a fiatalabb, megszúrt férfival szemben garázdaság vétsége a vád.