Geda Regina kikapcsolódni indult vidékre, amikor a Zsámbéki úton egy árokban fekvő Toyotát és egy oldalára borult Suzukit vett észre – számolt be az esetről a Zsaru magazin alapján a BRFK információs portál. Az őrmester az autókhoz érve vette észre, hogy a Suzuki három utasa között vérző sérült is van. Mivel az autóból folyt az üzemanyag, megkezdte a sérültek kimentését és megkérte az időközben segíteni megálló egyik autóst, hogy a 112-es segélyhívó számon értesítse a mentőket, rendőröket, és a tűzoltókat.

Amikor meggyőződött, hogy egyiküknél sem kell tartani gerincsérüléstől, nevelőapjával kihúzták őket a járműből – írta a BRFK. Az egyik idős utas már ájulásközeli állapotban volt a vérveszteségtől, ezért Regina szorítókötést alkalmazott. Mint utóbb kiderült egy útra kiugró őz okozta a balesetet.

Az idős férfi az eset óta felépült, Geda Regina őrmestert pedig a gyors és szakszerű segítségnyújtásért, és helytállásáért Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette.

Fotó: BRFK Információs Portál