Négy negyednek, a Corvin, a Magolna, az Orczy és a Losonci negyedben élőknek hirdettek február 7-ére lakossági fórumot. A helyszínt biztosító Illés utcai klubházban mintegy 20 lakos jelent meg ami a fórumok iránti érdektelenséget is jól jelzik.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Bár a megjelentek többsége szemmel láthatóan a Pikó támogató civilek közül került ki, így is kaptak kellemetlen kérdéseket a város vezetői. A lakosok mindennapját zavaró tényezők közül az egyik legsúlyosabb a 2019 óta romló közbiztonság. Amely eredményért „keményen megdolgoztak” Pikóék.

A közbiztonság margójára: A baloldal bársonyszékből nézte évekig, ahogy romlik a helyzet

Egyik első intézkedésük volt, hogy lazítottak a közbiztonságot erősítő rendeleteken, felszámolták a polgárőrséget, amelynek hiányát még ma is érzi a kerület. Ígéret már 4 éve van rá, hogy újjászervezik, ám mindezidáig nem valósult meg. A fórumon a polgármester egy formálódó polgárőrségről beszélt, ám egy a helyi közéletben aktív személy,

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Kecskeméti László jelezte, hogy tizenkét társával közösen megalapítja a polgárőrséget, amelyhez várják a további csatlakozókat, akik tenni szeretnének a kerületért.

Leromlott közbiztonság: Pikó 4 évig „aludt”, ezért a lakosság összefog

A másik kardinális kérdés a köztisztaság. Több lakos felhívta a figyelmet a Corvin sétánynál lődörgő hajléktalanokra, különösen azokra, akik nyáron letolt gatyával botránkoztatják meg az arra járókat. Erre ígéretet tettek, hogy jobban odafigyelnek, ám ez kútba dobott kavics, hiszen ezt ígérgetik már 4 éve. Sőt, Pikóék érkezésével csak erősödött a hajléktalanok jelenléte a kerületben.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Szóba kerültek még a penészes önkormányzati bérlakások, amelyre Pikó András úgy reagált:

„nem találunk megoldást a penészproblémára”.

Egy lakos azt vetette fel, hogy miután október és december között gázprobléma miatt a szolgáltató kizárta a házat a szolgáltatásból, az önkormányzat biztosított ugyan villanyfűtést, ám az annyira megdobta a számlát, hogy nagy nehézséget okoz kifizetni. A kisnyugdíjas hölgynek 50-ezres számlája keletkezett.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

„Általánosságban nem gondolom azt, hogy mindenkinek kéne segítenünk, mert egyenes arányosság van abban, ha több áramot használok, akkor többet kell fizetni”

– fejtette ki véleményét erről Camara-Bereczki Ferenc Miklós, MSZP-s képviselő.