Helyszíni videóval jelentkezett Szilágyi Demeter közösségi oldalán. Az önkormányzati képviselő beszámolt arról, hogy 2019 előtt a jobboldali városvezetés elkezdte a tábor megújítását, és el is készült 6 darab lakópavilon, amely alkalmas lenne arra, hogy több száz gyermek – és idős ember – táborozzon itt télen-nyáron. 2020-ra a baloldali városvezetésnek ezt a komplexumot már be kellett volna fejeznie – tette hozzá.

Elmondása szerint Pikóéknak rendelkezésére álltak az engedélyes tervek, és a forrás is az önkormányzat számláján van egyébként mind a mai napig, azonban 2023 nyaráig még egy kapavágás sem történt a helyszínen.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az épületek állagmegóvására nem költenek, azért azok folyamatosan romlanak, a sportpálya teljesen elrohadt

– fogalmazott.

Lázár János: Pikó András káptalanfüredi tervei hanyagok, hiányosak és átgondolatlanok

Vajon mi van a józsefvárosiak strandjával?

A képviselő szólt a táborhoz tartozó strandról, amit a baloldali városvezetés haveri cégnek játszott ki, s „jelenleg is vitorlás kikötő üzemel ott, elvéve a területet a gyerekektől”.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Szilágyi Demeterben felmerült a kérdés, hogy ha rendelkezésre állt már egy félkész állapot, rendelkezésre áll a forrás mind a mai napig, rendelkezésre álltak az engedélyes tervek, miért nem fejezték be a tábort?

A válasz szerinte az, hogy nem is állt szándékában a baloldali városvezetésnek ezt megcsinálni. Mint mondta: az lehetett a céljuk, hogy ez így lerohadjon, és utána jó áron értékesítsék ugyanúgy, mint sok más ingatlant a kerületben.

Gyurcsány ismét meglátogatta Pikót

Amióta Gyurcsány Ferenc betette a lábát az önkormányzatba ez a folyamat csak felerősödött

– hangsúlyozta, hozzátéve: Pikóék mindeközben mást sem csinálnak, mint hárítanak, terelnek, hazudoznak, másra mutogatnak.

A jobboldali képviselő azt ígérte, nem fogják hagyni, hogy a baloldali ingatlanmutyi tönkretegye a gyerekek táborát. Le fogják leplezni ezt a gyalázatos ügyet.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Pikó András is beszámolt Káptalanfüredről a közösségi oldalán. Szerinte a Fidesz tehet róla, hogy nem fejezték be a tábort, ám ennek némileg ellentmond, hogy csak azóta áll a beruházás, amióta Pikó András a polgármester.