A nyár utolsó napjára, augusztus 31-ére ígérik, hogy végre elkészül az a zebra, amit már négy éve mézesmadzagként huzogatnak a lakosok orra előtt. Minő véletlen, éppen az önkormányzati választási kampány kezdetére valósult meg.

Fél év alatt 15 millióval drágult, így már 95 millióba kerül az Orczy úti zebra

Az antifák és nőimitátorok törzshelyén buliznának Pikóék

Hatalmas bulit is terveznek, mintegy saját maguk vállonveregetéseként. A rendezvény első felében – fél órán keresztül – beszédeket mondanak majd a politikusok, majd közös átsétálást terveznek az út egyik oldaláról a másikra, végül a hazai Antifa mozgalom egyik törzshelyén, a nőimitátor-, azaz drag queen-estjeiről hírhedt Gólya nevű kocsmába invitálják a megjelenteket egy állófogadásra.

Az erőszakos antifák és a drag queenek törzshelyét reklámozza az önkormányzat lapja

Hogy azt ünnep oka, a zebra felfestésére elköltött 100 millió forint, avagy a megvalósításra fordított mintegy 4 év, az nem derül ki.

Lehetne egy felújított tere is a környékbelieknek

Az Orczy úti zebrát eredetileg az Orczy tér felújításával egyetemben tervezte megvalósítani még az előző, jobboldali városvezetés.

A Tarlós István és Sára Botond idejében született terveket azonban Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után közvetlenül elkaszálta, Pikó Andrásnak pedig egyetlen árva szava sem volt ez ellen.