Még Rádai Dániel alpolgármester szerint is a józsefvárosi nagy beruházások nem a Százados negyedre koncentrálódtak, pedig

csúnya és szégyenteljes adósság áll fent az egész terület fejlesztését tekintve

– mondta Rádai. Az alpolgármester szerint már ki van dolgozva a Százados út, a Hős utca és a „rosszabb területek felújítása” is, ezt állítólag majd a lakosokkal a nyár folyamán egyeztetik. Lassan négy év telt el a helyi baloldal megválasztása óta. S elkészültek a tervek… Gratulálunk.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Az elítélt képviselő nem sok mindent oldott meg
Szarvas Koppány – aki korábban akasztással fenyegette meg politikai ellenfeleit – elmondta, hogy a Százados negyed előnyösebb pozícióból indult, mint a kerület többi része. Örülünk, hogy ezt belátja, így még nagyobb a kérdés, hogy a kisebb problémákat miért nem sikerült eddig a momentumos képviselőnek megoldania: ismert, sokszor visszatérő probléma például a játszóterek állapota is.

Pikó foggal-körömmel védi az elítélt momentumos képviselőt

Egy lakos felvetette, a Százados utca kivilágításával, csatornaelvezetőivel is gond van, ahogyan egy helyi cég működésével is, amely éjszaka szállít, így nagy gondot okoz a helyieknek. Hiába jelezték ezt mintegy 3 évvel ezelőtt az önkormányzatnak…

Hétvégén is fizetős parkolás?
Továbbra is feszültséget okoz a környéken, ha a közelben nagyszabású sport- vagy kulturális esemény zajlik, mert sok látogató errefelé keres parkolóhelyet.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Pikó András polgármester még azt is felvetette, hogy akár a hétvégére is kiterjesztenék a fizetős parkolást a környéken, ha a lakosok ezt szeretnék. Úgy tűnt, ezt nem igazán szeretnék… (Ahogyan a tisztviselőtelepiek sem.)

Megszavazta a józsefvárosi baloldal: kivetik a sarcot a lakossági parkolásra

Porszennyezés az építkezésről
Jelenleg nincs nagy kereslet az irodákra, amely a korábbi kenyérgyár területén épült – mondta Rádai, így az építkezés megakadt. Ugyanakkor – mint a lakosok jelezték – a telek üres részeit mintha tárolásra használnák. Nagy munkagépekkel innen szállítják a belvárosi építkezésekre az alapanyagok egy részét, ami nagy porszennyezéssel jár, s a közeli lakosokat, sőt, az óvodásokat is érinti. De ez se újkeletű probléma, mi már hallottunk róla, még ha a városvezetők nem is.

Se gyermekorvos, se védőnő
Az új rendelőben – amelyet még a jobboldali városvezetés lobbizott ki – gyermekorvosok, védőnők továbbra nincsenek, háziorvos is csak kettő, pedig több kellene.

Már két éve elkészült, de még mindig üresen áll a Százados negyedi gyermekorvosi rendelő

Hatalmas a rendelő, kong az ürességtől, nem akarnak ide kijönni. Nincs hatósági lehetőségünk, hogy ide kihívjuk az orvosokat

– mondta a polgármester, s szerinte a törvénymódosítás, az állam tehet arról, hogy nincs védőnő itt, ők semmit sem tehetnek. Nyilván.