Kis híján idén is lecsúsztak a józsefvárosi gyerekek a balatoni táborozásról, hiszen a kerület káptalanfüredi táborának fejlesztése másfél éve leállt. Pikó András polgármester pedig – elődeivel ellentétben – nem gondoskodott időben arról, hogy megszervezzék a kerületi gyerekek táboroztatását a magyar tengernél. A baloldali városvezetés teszetoszaságát megunva Sára Botond korábbi polgármester május végén bejelentette: a járvány sújtotta nehéz év után 400 kerületi iskolás ingyenes balatoni táborozását oldják meg az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért szervezésében.

A Grundbalaton június 20-án indult, és most tart a félidejénél. „Eddig mintegy 250 gyerek és kísérőtanár tölthetett el egy-egy hetet a balatonfüredi táborban: a Deák-Diák és a Vajda általános iskolákból 2-2 csoport, a Molnár Ferenc, a Német és a Losonci téri iskolákból pedig 1-1 csapat érkezett” – tudtuk meg Iván Roland szervezőtől, aki azt is elmondta, hogy a következő hetekben további 200 gyermeket várnak.

A táborozóknak élménydús programokban van részük: a strandolás az alap, de emellett hajókázást, kirándulásokat is szerveztek Tihanyba, az apátsághoz, illetve ellátogattak a közeli Sobri Jóska Kalandparkba. Izgalmas volt a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontban tett túrájuk, amit a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségével szerveztek közösen. Itt a horgászat alapjaival ismerkedhettek meg a gyerekek, és többen megfogták életük első halát. A legkedveltebb program azonban a Pál utcai fiúk elnevezésű tematikus nap, amelyen Molnár Ferenc regényének díszletei között újra játszhatják a csapatok a Grund-csatát – számolt be a tábori életről Iván Roland.

A táborozásról készült felvételeket a Grundbalaton közösségi oldalán lehet megtekinteni.