A kerületi Fidesz azt kérte Pikó Andrástól, hogy ne titkolózzon a vitorlásmutyiról, és az arról szóló vizsgálati jelentést tárgyalja nyíltan, mindenki számára követhetően az október 28-ai képviselő-testületi ülésen. A polgármester és a kerületi baloldal azonban ennek nem tett eleget, holott eddig minden fórumon az átláthatóság és a transzparencia fontosságáról beszéltek. Úgy tűnik mindez csak addig fontos, amíg az nem a mutyijaikat érinti.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Józsefvárosi Fidesz: Félnek nyilvánosságra hozni az ügyet

A Józsefvárosi Fidesz szerint a városvezetés retteg, hiszen láthatóan nem merik nyilvánosságra hozni a vitorlásmutyijukról szóló vizsgálati jelentést. Mint írták: van mitől félniük, a jelentésből ugyanis mindenki láthatná, milyen szabálytalanságok sorával játszotta át évekre a baloldal Gyurcsány bizalmi emberének segítségével a gyerekek strandját egy haveri cégnek.

„Nem fogjuk hagyni, hogy a városvezetés egy cégvezető leváltásával letudja az ügyet, meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket és mindent el fogunk annak érdekében követni, hogy visszaszerezzük a strandot a józsefvárosi gyerekeknek” – fogalmazták meg közleményükben.

A hatóságnak is lesz vele dolga

„A polgármester és a kerületi baloldal mindent megtesz, hogy ez a jelentés ne kerülhessen a nyilvánosság elé” – mondta el lapunknak Vörös Tamás.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője szerint ez sokáig nem tartható, és rendkívül szerencsétlen hozzáállás ez a polgármestertől. „Pikó András most azt a folyamatot pártolja, ami jogszerűtlen, és amely ügyben véleményünk szerint a hatóságoknak is lesz szerepe. Álságos a baloldal részéről az is, hogy ők a tiszta kezek politikáját folytatják, hiszen ezzel szemben Józsefvárosban olyan súlyos korrupciós ügyek vannak Pikó András polgármestersége alatt, mint amilyenek még soha nem voltak” – fogalmazott Vörös Tamás.

A vitorlásmutyi dióhéjban

Mint ismeretes: a vitorlásmutyi ügye még tavasszal robbant ki, akkor képviselők egy csoportja a kerület Balaton-parti strandján járt és a szezonra való felkészülés helyett vitorláshajókba botlottak, amelyekről semmilyen igazolást nem tudtak felmutatni. Mint kiderült, az önkormányzat családok helyett egy vitorlásklubot választott, és a strand jelentős részét meglehetősen furcsa körülmények között bérbe adta 3 hónapra, azaz a nyár közepéig.

Fotó: Hírnyolc

A klub már indulásakor a bérleti szerződését követő időpontokra is szervezett táborokat, ami miatt felmerült a gyanú, hogy a vitorláscég előre tudta, tovább is maradhat. Nyáron megjelent egy 5 évre szóló ingatlanbérleti kiírás is az önkormányzati cég honlapján, amit meglepő módon az ominózus vitorláscég nyert el.

Egyik olvasónk felhívta a figyelmet több visszásságra, aminek következtében kiderült, hogy a pályázati kiírások annak a vitorlásklubnak a számítógépén készültek, amely később megnyerte a pályázatot. Miután ezt nyilvánosságra hozta a Hírnyolc, Gőz Gabriella, az önkormányzati cég vezetője lemondott. Pikóék ezáltal kimenekítették Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkárát a felelősségre vonás alól.