Koszos utcák, folyamatosan romló közbiztonság, tarthatatlan hajléktalanhelyzet, elmaradó fejlesztések, társasházi konfliktusok – ezeket a legfőbb lakossági panaszokat foglalta össze a Polgárok Házában tartott lakossági fórumról közösségi oldalán a Fidesz-KNDP országgyűlési képviselőjelöltje. A rendezvényen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros jelenlegi országgyűlési képviselője is.

Sára Botond emlékeztetett: a 2010-es években, a polgári városvezetés idején Józsefváros a fejlődés útjára lépett és egyre élhetőbb, szerethetőbb és otthonosabb várossá vált. Azonban 2019-ben – a baloldali hatalomátvétel után – ez a folyamat nem csak megakadt, hanem a visszájára is fordult.

A baloldal a valódi problémák helyett trükkökkel foglalkozik

Sára Botond szerint csak egy erős önkormányzat képes arra, hogy egymaga megbirkózzon a lakosokat leginkább foglalkoztató, helyi szintű problémákkal, de

Józsefváros jelenlegi baloldali vezetése egészen más dolgokkal van elfoglalva

– fejtegette bejegyzésében. Pedig az itt élők gondjaival kellene foglalkozni, a keveseket érdeklő látszatmegoldások és kommunikációs trükkök helyett.

Sára Botond: célom, hogy ismét jó legyen Józsefvárosban élni

Feladat előtt állok, országgyűlési képviselőként célom, hogy ismét a rend, a biztonság és a fejlődés jellemezze Józsefvárost

– felelte a Hírnyolc megkeresésére Sára Botond a céljaival kapcsolatban, hiszen – mint fogalmazott – így lehet elérni, hogy újra jó legyen Józsefvárosban élni.

A választás egyszerű: polgári fejlődés, vagy baloldali sanyargatás

Országgyűlési képviselőként folytatni szeretném Kocsis Máté munkáját, hogy minél több állami támogatás érkezzen Józsefvárosba

– mondta Sára Botond, aki emlékeztetett: 2019 óta is több milliárd forintos állami támogatást kapott a kerület. A baloldal azonban ebből sokat elkótyavetyélt, például a Káptalanfüredi gyermeküdülő felújítására kapott 2,1 milliárdos forrást. Ezt Kocsis Máté közbenjárására kapta vissza a kerület.

A különböző címszavak – például adókarbantartás – mögé bújtatott adóemelésekhez viszont nagyon ért a baloldal, csak az utóbbi két évben kétszer kellett megakadályoznunk, hogy megsarcolják a józsefvárosiakat, miközben tavaly is rekordmagas költségvetése volt a kerületnek

– emlékeztetett a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki szerint mindenkire a sanyargatás várna, ha kormányra kerülne a baloldal.