Róka tévedt a Víg utcába

Bányai Rudolf | 2021. 01. 13. – 16:02

Egy róka tévedt be a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal szemközti parkolóba szerdán napközben. Szemtanúk szerint az állatbefogók kiérkeztek, hogy elszállítsák, ám a ravaszdi kicsúszott a kezeik közül és elfutott.

© Fotó
Otthonunk, Józsefváros! Facebook-csoport

A vörös bundást többen is láttál a II. János Pál pápa térnél, majd később a Víg utcai egyik parkolóban bukkant fel. Az állat befogásához kiérkeztek a szakemberek a helyszínre, azonban a róka nem várta meg, hogy ketrecbe zárják, kisurrant a parkolóból és a József utca irányába szaladt. A ravaszdiról egy szemtanú képeket is feltöltött az Otthonunk, Józsefváros! Facebook-csoportba.

A Pesti Hírlap információi szerint néhány órával korábban a Fiumei úti kórház udvarán jelent meg két róka. Az egyiket elfogták, a másik pedig elmenekült. Utóbbi azonos lehet azzal a példánnyal, amelyik a Víg utcai parkolóba is beszökött.

Nem ez az első eset, hogy egy vadállat ennyire bemerészkedjen a sűrűn lakott belvárosba. Tavaly áprilisban egy őzet ütött el egy autó a Kálvária térnél, 2015-ben az Üllői úton láttak vaddisznót.

Ha vadállatot lát értesítse a helyi rendőrkapitányságot a 06-1/4773700 telefonszámon. Amennyiben úgy látja, hogy az állat beteg lehet, akkor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) zöldszámán (06-80/263-244) kell bejelentést tenni.