„Végre biztos körülmények között működhet a súlyosan sérült gyermekek ellátását végző Fellegvár napközi Józsefvárosban. Az alapítvány emberfeletti munkát végez a Baross utcában, ugyanis olyan kicsikkel foglalkozik, akik személyre szabott törődést, fejlesztést igényelnek. Miután az önkormányzattól nem kapták meg a várt támogatást, Fülöp Attila szociális államtitkár közreműködésével sikerült elérnem, hogy a napközi a továbbiakban rendszeres állami támogatásra legyen jogosult. Mind a 10 sérült gyermekek ellátásához, és a működéshez a teljes összeget biztosítja a kormány” – írta Facebook oldalán Kocsis Máté. Józsefváros országgyűlési képviselője köszönetet mondott az intézmény létrehozójának, Varga Gábornak és munkatársainak az áldozatos munkáért, illetve mindazoknak, akik bármiben is segítették eddig a Fellegajtó Nyitogatók alapítványt.

Az alapítvány, illetve a speciális napközi létrehozását Varga Gábor mintegy öt évvel ezelőtt álmodta meg, a Fellegvár napközi lassan két éve működik a Baross utcában. Kialakításában a helyiek kétkezi munkával, adományokkal segítették, de támogatta az intézményt Kocsis Máté országgyűlési képviselő és Sára Botond volt polgármester is.

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár szerint Fellegajtó Nyitogatók Alapítványnál minden centiméteren érezhető az a gondoskodó szeretet, amellyel a súlyosan, halmozottan sérült kicsiket gondozzák. Varga Gábor lapunknak elmondta: nagyon hálásak az állami támogatásért, amelynek köszönhetően a jövőben már az összes gyermek térítésmentesen járhat az intézménybe. „A rendszeres és megbízható bevétel lehetővé teszi, hogy ne csak rövidtávon tudjunk tervezni, ami rendkívül megnyugtató. Sok szakember kell a gyermekek mellé, folyamatos fejlesztések szükségesek, ez a normatív támogatás sokkal kiszámíthatóbbá teszi működésünket.”

Mint Gábor korábban a Hírnyolcnak kiemelte: kezdetben 5 gyermeket tudtak fogadni, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően számuk mára megduplázódott, akiknek teljes gyógypedagógiai és mozgásfejlesztést biztosítanak egész napos program keretében. A napköziben év elején komoly fejlesztéseket hajtottak végre, így a Fellegvár alapítványi fenntartású, fogyatékosokat ellátó, szociális intézménnyé válhatott.

A Fellegvár napköziről korábban több alkalommal is írtunk, a cikkeket itt találja: https://hirnyolc.hu/tag/fellegvar/