A józsefvárosi gyerekeknek ezúttal Kiss Krisztina főtörzszászlós, Vince Lilla törzsőrmester és Karai Viktor hadnagy, a VIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai tartottak érdekfeszítő és egyben tanulságos közlekedésbiztonsági órát.

Fotó: Baranyi Attila / Hírnyolc

Mint azt Kiss Krisztina lapunknak elmondta: tapasztalataik szerint nagyon sok kerékpáros, aki nem megfelelően használja a biciklit, mert ők maguk sincsenek teljesen tisztában a közlekedési szabályokkal. Emellett – tette hozzá – a 112-es hívószám jogszerű használatáról beszéltünk, illetve bátorítottuk őket, hogy merjék használni, amennyiben a helyzet megköveteli, továbbá a nyári időszakra való tekintettel a biztonságos vízben tartózkodásra is felhívtuk a figyelmet.

Fotó: Baranyi Attila / Hírnyolc

A gyerekek tesztet tölthettek, ügyességi rollerpályán hajtottak át, valamint a rendőrök felszereléseivel – gumibot, bilincs – is megismerkedhettek közelebbről. A JSZSZGYK táborában keddenként, illetve csütörtökönként különleges programokkal készülnek: ilyen volt a keddi rendőrségi óra, illetve korábban a kutyás bemutató is.