Háborognak a Magdolna u. 43. szám alatti 45 lakásos társasház lakói, mert már második napja nincs áram az épületben. Vasárnap ugyanis egy első emeleti lakót zuhanyzás közben megrázott az áram a villanybojler hibája miatt – számolt be az esetről az index.hu. A házban működik az önkormányzat népkonyhája is. Az áramütés ért egy lakót, a protokollnak megfelelően kihívták a mentőket, akik kórházba akarták vinni, de saját felelősségre erről lemondott.

Közben kiderült: nem a bojler, hanem a vízvezeték ráz, ami azért rossz hír, mert bárhol baj lehet a házban, ezért valószínűleg életet mentett a szerelő, aki lekapcsolta az áramot. A társasház minden lakásában el kell végezni az érintésvédelmi méréseket, ha nem sikerül azonosítani a bejelentéssel érintett lakásban a problémát, illetve, ha az érintett lakás leválasztása után végzett ellenőrző érintésvédelmi mérések továbbra is hibát mutatnak. Az index információi szerint szerda délre lehet áram a házban.

Társasházi felújítások:

2019 – 2 milliárd, 2020 – 40 millió

Az már Pikó András februárban elfogadott költségvetésében kiderült, hogy a társasházak felújítási programját a korábbi léptekben nem szeretné folytatni. 2020-ban 2 milliárd forintra pályázhattak a józsefvárosi társasházak, a 2020-as költségvetésben Pikóék erre már csak 300 milliót szántak. A koronavírus elleni védekezésre hivatkozva ezt a keretet még tovább csökkentették 40 millió forintra.