Szerkesztőségünk, valamint több helyi és országos médium is foglalkozott az elmúlt hetekben a józsefvárosi „liberál-civil” stílusban átírt új HEP körül kialakult botránnyal, amely komoly felháborodást váltott ki nemcsak a nyolcadik kerületi szülők, hanem a jóérzésű budapesti polgárok körében általában is.

Pikó András LMBTQ propagandát szállítana a helyi iskolákba

Volt egyszer egy „HEP”

Amint azt korábban megírtuk, az esélyegyenlőségi program – amelyet most Pikó Andrásék a progresszív szellemiség jegyében alaposan átírtak – tavaly ősz óta Józsefváros hivatalos dokumentumaként elérhető volt az önkormányzat honlapján.

A dokumentum többek között a következő megállapításokat tette: „(…) meleg kisebbség integráns része a helyi társadalomnak, akiknek sajátos problémáival hivatali kötelessége foglalkozni (…) és aktívan elő kívánja segíteni integrációjukat.”

A balliberális civilek kilátásba helyezték (és írásban rögzítették), hogy az LMBTQ ügyét be kell vinni a helyi iskolák tantermeibe, eszméiket közvetíteni kell a gyerekek felé még akkor is, ha ez a jelenleg hatályos magyar gyermekvédelmi jogszabályokkal ellentétes. Pikóék a kamaszokat akarták célba venni: az önkormányzat mindenfajta (…) programot támogatni szeretne, ahol a fiatal kamasz (…) korosztály az LMBTQ emberek életét és problémáit megismerheti (…).”

Az esélyegyenlőségi programot március 30-án megszavazta a baloldal

Az esélyegyenlőségi programot március 30-án megszavazta a baloldal. Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Hüp-hüp-hüp, Pikó-trükk: „Nem baj, van mááásik!” – HEP-ből a JEP-be

A helyi polgárok felháborodása és a jelentős sajtóvisszhang azonban új „stratégia” kidolgozására kényszerítette a „balcivil” városvezetést a számukra szimbolikus és igen érzékeny kérdésben.

Az átverés lényege, hogy az új HEP-ből kiszerkesztették a tavaly még épp általuk beleírt, „szexuális kisebbségekről” szóló fejezetet – hátat fordítva saját szavazóbázisuk derékhadának – de kitaláltak helyette egy teljesen új „salátaprogramot” (Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Program – „JEP”), amibe szó szerint átvezették a felháborodott lakosok és szülők által kifogásolt LMBTQ-propagandát.

Pikóéknak tehát nem kell tartaniuk attól, hogy a józsefvárosi LMBTQ-közösség jelentős arányban elpártolna tőlük, marad számukra bőven aktivista a ’24-es kampányra. „Trükkök százai” ide, bűvészkedés a szövegezéssel oda, egyértelművé vált, hogy a balliberális „civil” városvezetés nem hajlandó letenni azon céljáról, hogy iskolás gyermekeink fejét homoszexuális-, transz- és egyéb ideológiákkal tömködjék közpénzből.