A Józsefváros újság azzal hozakodott elő a közelmúltban – egy baloldali aktivista mondataira alapozva –, hogy kevesebb a hajléktalan a kerület közterein, mint a korábbi években. Tette ezt annak ellenére, hogy a lakosok minden létező fórumon elmondják: tapasztalataik szerint az elmúlt két évben ugrásszerűen megemelkedett az utcákon, tereken lévő fedél nélküliek száma.

A baloldali polgármester narratíváját hűen követő önkormányzati lap ennek ellenére ragaszkodik korábbi állításaihoz, amit egy újabb cikkben bizonygat. Ezúttal is ugyanaz a baloldali aktivista – aki jelenleg Karácsony Gergely főpolgármester mellett is tanácsadó – szólalt meg, aki az előző írásban. Misetics Bálint továbbra is kitart amellett, hogy Józsefvárosban csökkent a közterületi hajléktalanság. Ezt pedig a baloldallal elkötelezett ellátóktól kapott adatokkal kívánja alátámasztani.

Egy biztos: hiába próbálja a Józsefváros Újság lenyomni olvasói torkán, hogy amit látnak, tapasztalnak nem igaz, az emberek nem hisznek nekik. Ennek pedig többen hangot is adtak komment formájában. Volt, aki szerint a számok semmit sem bizonyítanak, egyszerűen nem mennek be a szállásra, mert még kint is jobb nekik, mint bent. „Akik itt élünk látjuk nap mint nap, pár éve eltűntek, de most ismét tele van velük a kerület” – fogalmazott az egyik hozzászóló.

Erzsébet – egy másik kommentelő – marad a saját szeménél és nem hiszi, amit az újság állít. „Tél van … elhúzódtak a hideg elől … egyáltalán nem csökkent. Nappal utazgatnak járműveken, de bőven látni őket megállókban” – véli Irén.