Ügyészségi szakaszba lépett a tavaly április 3-án az Orczy téren késelésbe torkolló verekedés ügye, miután a rendőrség befejezte az emberölés vizsgálatát és a dokumentumokat megküldte az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.

A 25 éves fiatal legjobb barátjával  és törpepincsi kutyájával hazafelé tartott a 28-as villamossal, amikor felszállt a két férfiből és egy nőből álló társaság. Ekkor a háromtagú társaság piszkálni kezdte a fiú kutyáját, majd amikor a kedvence védelmére kelt, leköpték és egyikük szíven szúrta fiatalt, aki a barátja karjaiban halt meg.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a támadókat: a 43 éves L. Jánost emberölés elkövetésével, az áldozat barátját megütő 38 éves D. Károlyt bűnsegédként elkövetett emberöléssel vádolják, mindketten azóta is letartóztatásban vannak. A 28 éves D. Éva ellen bűnpártolással, a halálos sebet okozó kés elrejtésével gyanúsítják. A gyilkos fegyvert megtalálták, és a nőt is őrizetbe vették a rendőrök, később bűnügyi felügyelet alá került.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.