Meglepő módon arról értekezett Pikó András a közösségi oldalán, hogy tulajdonképpen nem örül annak, hogy az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért a polgármester feladatát átvállalva megszervezi a józsefvárosi gyermekek Balaton-parti táboroztatását, ezért a nemes ügyet akadályozva levelet írt a Belső Pesti Tankerület vezetőjének, aggályait fejezve ki amiért a kerületi iskolákban is meg lett meghirdetve a lehetőség. Emellett hosszasan sorolta, hogy az alapítványnak milyen kötődése van a kerület előző, polgári vezetéséhez. A bejegyzésre felháborodottan reagáltak a polgármester követői.

A gyerekek a fontosak legalább így eljutnak egy kicsit nyaralni! Mert ha magára várnak akkor megint nem lesz nyaralás nekik! Maga az, aki nem tesz 2 éve semmit a kerületben! Csak vádaskodik, hazudik az itt lakoknak!

 – írta az egyik hozzászóló.Egy másik szerint mindegy, hogy ki viszi a gyerekeket nyári táborozásra. 

Miért kell aljas módon ebből pártpolitikai kérdést csinálni? Ami a kerületét illeti. Ömlik a szemét az utcákon. Romlott a közbiztonság. A kurvák a placcon. A dillerek, stricik, csövesek mindenütt. Ezzel kellene foglalkozni. Kocsis Máté, Sára Botond idején rend volt. 2 év alatt sikerült egy fejlődő kerületet lezülleszteni.

– fogalmazott a lakos. Hasonló volt más véleménye is. 

Nem mindegy? A gyerekek táborozni fognak, boldogan. Szervezzen Ön is, több gyermek lesz boldog!

Volt, aki a polgármester káptalanfüredi strandmutyijára is kitért: 

Pikó elvtárs inkább bérbeadta az elit vitorlázósoknak a kerületi gyerekek balatoni nyaralóját, mintsem, hogy felújítsa kormányzati támogatással.

Pikókám, az életben egyszer próbálj igazat mondani… Ja, meg a saját körzetedben nézz körül, mert az téged és munkád jellemzi… Az meg egyenlőre bukta… Ja, az meg, hogy Neked kellene a gyerekekért tenned az nem zavar mi… Ilyen egy nímand ember, mint Te?

– fogalmazott kemény véleményt a polgármester egy másik követője.

Látható tehát, hogy még a polgármester követői sem értékelték, hogy Pikó András a köszönet helyett támadta azt az elképzelést, hogy a kerületi gyerekek a Balatonnál tölthessenek néhány gondtalan napot a koronavírus miatti hosszú bezártság után.

Támogatásra lenne szükség nem vagdalkozásra

A Józsefvárosi Fidesz videóban kérte a polgármestert, hogy a méltatlan vagdalkozás helyett támogassa a balatoni nyaralását. Ferencz Orsolya képviselő a videóban azt mondta: „Azt kérem öntől, hogy ne vigyen politikát a kérdésbe. Segítsen nekünk. Támogassa ön is, hogy a józsefvárosi gyerekek eljuthassanak a Balaton-partra.” 

GrundBalaton elnevezésű tábort Sára Botond jelentette be május 25-én: aszerint június 20. és augusztus 13. között mintegy 400 józsefvárosi gyereknek lesz lehetősége, hogy eltöltsön 1 hetet Balatonfüreden. A szállást, az étkezést és a felügyeletet ingyenesen biztosítják. 

A fotó illusztráció.