Ahogyan az várható volt, megdőlt a kerület baloldali vezetésének a kommunikációs stratégiája, miszerint Józsefvárost kivéreztette a kormány és semmire nincs pénz. Mint az a szeptember 23-ai képviselő-testületi ülésen kiderült, a kerület költségvetésének főösszege jelenleg, a módosítás értelmében 31 milliárd forint.

A vitában Pikó András polgármester a jelentős költségvetési többlet ellenére továbbra is a kerület kifosztásáról beszélt felsorolva azokat az adóbevételeket, amelyek a kormányzat mentőöv gyanánt az embereknél, illetve a vállalkozásoknál hagyott. Az MSZP-s Veres Gábor szerint heroikus küzdelmet folytattak, hogy egyáltalán életben tartsák az önkormányzatot.

Vörös Tamás és Szilágyi Demeter szerint nehéz komolyan venni a baloldal állítását, amikor a kormány támogatásának következtében 13 milliárd forintnyi – főként egészségügyi – beruházás érkezett a kerületbe az utóbbi időben.

Egry Attila (Fidesz) arra is rávilágított, hogy 3,4 milliárd az általános tartaléka van a kerületnek, emellett pedig van egy 1,4 milliárdos tétel a korábbi évekből, aminek eredetét hónapok óta nem tudja tisztázni a városvezetés.

A kerület fideszes képviselői azt javasolták, hogy ebből az összegből költsön az önkormányzat arra, amit jelenleg a legnagyobb problémának látnak a kerületiek: a köztisztaság és közbiztonság javítására, valamint adjanak a pandémia miatt igen leterhelt szociális és egészségügyi ágazatok dolgozóinak 13 havi bért, ahogyan az az előző ciklusban is bevett szokás volt. Azt javasolták:

1 . 13. havi bért a józsefvárosi szociális, egészségügyi és nevelési munkát végzők számára,

2. emeljék meg a Világos kapualjak program pályázati keretét 50 millió forintra,

3. 100 millió forint összeggel emeljék meg a takarításért is felelős önkormányzati cég, a JGK költségvetését,

4. illetve emeljék meg a közterület-felügyelt létszámát is 10 fővel.

Pikó vállalhatatlannak tartotta kiemelni egy csoportot az önkormányzati dolgozók közül és nekik adni 13. havi fizetést, ezért a baloldal leszavazta azt, ahogyan a többi javaslatot is.