Adja vissza a pénz a Fidesz! – írta Pikó András a közösségi oldalán november 29-én. A baloldali polgármester így tiltakozik az ellen, hogy a kormány a járványhelyzetre tekintettel megtiltotta az önkormányzatoknak a lakosok, vállalkozások sarcolását adóemelés, új adó kivetése formájában. Pikó András nem nyugszik ebbe bele, ezért azt követeli, hogy engedje meg neki a kormány a helyi adók megemelését.

Adóemelés helyett „adókarbantartás”

A kommunikációs szektorból érkező Pikó András azonban a bejegyzésében ügyesen kikerülte az adóemelés szóhasználatot, amit adókarbantartásként aposztrofál, és hogy még hatásosabb legyen a beszedendő összeget bérlakásfelújításokkal illusztrálja. Szerinte ugyanis az a 470 millió forint, – idén 170 millió, jövőre pedig 300 millió – amit kormányhatározat alapján nem szedhet be, és amely így a józsefvárosiaknál marad, mintegy 80 bérlakás felújítására lenne elegendő. LENNE. Feltéve, hogy arra fordítanák.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Van pénz a kasszában, mégsem költik a lakosokra

Józsefváros vezetése minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a kormányra fogja a kerület korábbi fejlődésének drámai visszaesését, holott a kerület költségvetési számaiból világosan kiderül, hogy minden eddiginél több pénzből gazdálkodik a Pikó András vezette kerület. A tavalyi évből 5 milliárd maradt az idei évre, illetve van egy további „rejtélyes” 1,4 milliárdos maradványpénz is a kasszában.

Szóval pénz van, amit az is bizonyít, hogy saját politikai költségeiket 200 millióval megemelték, valamint a polgármester minden gond nélkül átvállalta Budapesttől a Somogyi Béla utca 220 millió forintos felújítását annak ellenére, hogy arra korábban már volt fedezete a fővárosnak. Az önkormányzati bérlakásokra mégsem költenek elegendő összeget.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Hírnyolc a közelmúltban számolt be a józsefvárosi bérlakások katasztrofális állapotáról, amely részleteibe éppen egy kiábrándult baloldali aktivista avatott be bennünket.