Terjedelmes interjúban számol be Pikó az eddigi „eredményeiről” az önkormányzat lapjában. A polgármester itt jelentette be, hogy újrázna a 2024-es önkormányzati választásokon, ugyanakkor bevallja, hogy 3 évnyi városvezetés után korántsem állnak úgy, ahogyan azt a 2019-es kampányukban elképzelték.

A legnagyobb produktumnak azt tartja, hogy 88 bérlakást pályáztattak meg, ami valljuk meg, a kampányban hangoztatott 1100-1500 üres bérlakáshoz képest vajmi kevés… De ami a legfőbb probléma a lakosok szerint, hogy ezek döntő többségét többmilliós felújítási kötelezettségvállalással pályáztatták meg, így éppen azok nem jutnak bérlakáshoz, akik a leginkább rászorulnak.

Milliomosoknak írt ki bérlakáspályázatot az önkormányzat

25.000 helyett 2.500 négyzetméter új zöldfelület

Szót ejtett a polgármester a zöldfelületekről is, amellyel kapcsolatban a kampányvállalás évi 5000 négyzetméter volt. Az interjúban – amiben Pikó már árnyalja a képet – viszont elhangzik, hogy zöldfelületből 2024 májusáig 2500 négyzetméternyi jön létre, ami mindössze tizede az eredeti számnak.

A káptalanfüredi táborról – amelynek befejezéséhez Kocsis Máté lobbija nyomán az állam immár egy éve biztosított 2,1 milliárd forintot – konkrétum mindössze annyi hangzik el: a polgármester reméli, hogy 2024-re el tud készülni. Pikó hosszan dicséri a részvételi költségvetést, amely a lakosok 1 százalékát mozgatta meg, a polgármester kiemeli az önkormányzat cégeinek fejlődését is.

Hiába állnak állami milliárdok Pikóék rendelkezésére – a káptalanfüredi gyermektábor állapota egyre romlik

Melegedő lehet az egykor szebb napokat látott H13 vállalkozásfejlesztési központból

Szóba kerül az autósok sarcolása, amely Pikó szerint csekély összeg, illetve a szociális segítségnyújtás, aminek kapcsán a polgármester kifejtette, hogy hideg idő esetén melegedőt rendeznek be a funkciójától megfosztott egykori vállalkozásfejlesztési központban, a Horánszky utcai H13-ban. A hajléktalanság problémája témakörben továbbá szó esett a Karácsony Gergely-féle fővárosi Szolidaritási Alapról, amiből forrást vár a kerület, azonban ez az ügy még gyenge lábakon áll, az sem biztos, hogy idén lesz belőle valami.

A rasszista momentumos képviselő ellen tüntettek józsefvárosi romák

Az interjú végén Pikó elismeri, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való kapcsolata mélyponton van, egyben kijelenti, hogy annyi jó dolgot indítottak el a kerületben, amitől jobb hely lett Józsefváros, hogy folytatni kívánja a polgármesteri munkát.