A Partizán vendége volt Pikó András Józsefváros, Baranyi Krisztina Ferencváros és Gémesi György Gödöllő polgármestere, az utóbbi a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke is.
Pikó András szerint ez a 470 millió forint „jár” neki, hiszen egy normális országban nem támogatásról beszülünk, hanem juttatásról. A szómágus azt is elmondta, hogy a támogatási rendszeren „egy valami látszik, hogy pofára osztogatták”. Hogy ezen mit értett, azt csak ő tudhatja, de ezek szerint ő szimpatikus lehet a kormánynak…

Rezsitámogatás: 469 millió forintot kap Józsefváros a kormánytól

Mint Pikó András kifejtette: három év alatt „rendbe tudtunk tenni” Józsefváros gazdálkodását, azt ugyan már nem tette hozzá, hogy mintegy 13 milliárdos többlettel vette át Józsefváros vezetését. A kapott félmilliárdos rezsitámogatást ugyanakkor úgy tűnik, Pikó szívesen fogadta, mert mint elmondta: megvan ennek a pénznek a helye. Pikó azt is hozzátette: Józsefváros költségvetése stabil, fejleszteni fognak, saját forrásból, „egy fillér költségvetési támogatás nélkül”.

Pikó – mint kifejtette – „egy autoriter rezsimben élünk”, ami tervezetten kiszámíthatatlan. Arról nem akart a műsorban beszélni, hogy milyen állapotban van az ellenzéki térfél, de szerinte sok strukturális probléma van, amit nehéz polgármesterként megszervezni, s „a politikai ellenállásnak feladatát a pártoknak kell elvégezni”.

A teljes műsor itt tekinthető meg.

Nyitófotó: Facebook/Partizan