„Budapest 8. kerülete amolyan kommunista fészekként üzemel. Amennyire a különböző alapítványok beszámolóiból kiderül a Pikó András és Jámbor András „vezette” kerület az európai marxista hálózat egyik fő pénzlecsapoló és elosztó központja is egyben” – írja cikkében a tűzfalcsoport.blogstar.

A cikk apropóját az adja, hogy a Józsefvárosban működő Közélet Iskolája a közelmúltban adta ki „A felszabadítás pedagógiája, A kritikai pedagógia elmélete és gyakorlata” című könyvét, amely a szerzők szerint „semmilyen gyakorlati, releváns tudást nem ad át (…), de helyette 240 oldalon ecsetelik azt, hogy a marxizmus mennyire üdvös és előremutató.”

Fotó: tuzfalcsoport.blogstar.hu

A kötetben Marx 75 alkalommal van megemlítve, amelynek megjelenését a Tűzfalcsoport szerint a német baloldalhoz kötődő Rosa Luxemburg Stiftung e.V., zastoupení v České republice is támogatta.

„Forradalomszervező útmutató”
A Tűzfalcsoport cikke szerint a kiadványt olvasva „az embernek az a benyomása támad, hogy nem is egy módszertani anyagot tart a kezében, hanem sokkal inkább egy forradalomszervező útmutatót.” Azért különösen veszélyes mindez – vélik –, „mert a beszervezés első számú célpontjai a tanárok és a diákok, akiket a marxista tanokkal akarnak traktálni”.

Mint írják:

„Jól látszik, hogy minden kormányzat elleni, illetve tanártüntetés mellett aktívan kiálló Közélet Iskolája nevű Soroshoz sok szálon kötődő szervezet marxista/kommunista pedagógiai módszertant próbál meghonosítani Magyarországon, ami lényegében nem más, mint a már hírhedt amerikai WOKE-ideológia.”

Mit érdemes tudni a marxista kötetet kiadó Közélet Iskolájáról?
A kerületben működő szervezet – többek közt – képzéseket tart a polgári engedetlenség témájában… Azt pedig maga Márki-Zay Péter árulta el, hogy az Action for Democracy magyarországi civil szervezeteket is támogatott Amerikából, köztük a Közélet Iskoláját is. A kiadvány szerkesztője és a Közélet Iskolájának vezetője pedig az az Udvarhelyi Tessza, aki korábban Pikó András kampányfőnöke volt, jelenleg pedig a Józsefvárosi Önkormányzatban dolgozik, a Közösségi Részvételi Iroda vezetője.

Márky-Zay Péter: Pikóék is kaptak a guruló amerikai dollárokból