Szinte nincsen olyan lakossági fórum, ahol ne kerülne szóba a köztisztaság borzalmas állapota. A józsefvárosiak minden téren polgármester azonban ezt a kérdést teljesen máshogy látja, mint a lakosok.

Fotó: Olvasói fotó / Hírnyolc

Szerinte az ilyen irányú intézkedéseik eredménye már látszik a kerület utcáin. Legalábbis ezt állította Pikó András a február 24-ei képviselő-testületi ülésen a költségvetés tárgyalásakor tartott expozéjában.

Sőt, idén még jobban fog látszódni

– fűzte hozzá a polgármester, mert állítása szerint még többet fognak erre fordítani. Na, annyit ugyan nem, mint amit megválasztása előtt ígért, de minden esetre többet, mint korábban.

Ezek szerint változott a korábbi véleménye, miszerint a „világ minden pénze” nem elég erre a területre. Most már úgy tűnik, elég pár százmillióval többet költeni ahhoz, hogy megfelelő legyen.

Fotó: MTI,

Új szemeteseket is ígért Pikó. Nyolcvanat. Igaz még ezzel sem fogja elérni a kerület a baloldal regnálása előtti állapotot, hiszen a Karácsony Gergely vezette főváros több mint 200 kukát leszereltetett Józsefvárosban. Ezzel viszont már csak 110 kukával lesz kevesebb, mint 2019-ben volt.

Továbbá új közvécéket is ígért a polgármester. Ebben lesznek mobilvécék, amelyek már a lakosok szerint sem váltak be, hiszen bűzölögnek és nem megfelelő a takarításuk, de a terv szerint építenek állandó illemhelyet is. Két és fél év után ez minimum elvárható, miután ez volt a polgármesteri kampány egyik kiemelt eleme. Emellett lesz faltól-falig takarítás is, remélhetőleg több sikerrel, mint korábban volt, amikor pár nap után nyoma sem volt az akciónak.