Amióta Józsefvárosnak üdülője van Káptalanfüreden, a mindenkori városvezetés mindig meg tudta oldani a kerületi gyerekek balatoni táboroztatását. Ez a sorozat Pikó András hivatalba lépését követően – tavaly – szakadt meg, és nagyon úgy tűnik, hogy a feladatot idén sem tudja megugrani a baloldali polgármester.

Az elődei által elindított táborfelújítás azóta is úgy áll, ahogyan megörökölte Pikó András. A befejezéshez szükséges forrást rendelkezésre bocsátaná az állam. Mindössze egy levelet kellene írnia a polgármesternek, hogy kérvényezi, de ezt mintegy 140 napja nem sikerül megoldani. Sőt, a kerület strandját – ami tavaly még a józsefvárosiak rendelkezésére állt – is elkezdték átjátszani egy vitorlásklubnak, amely a terület jelentős részét már el is foglalta hajók tárolására.

A helyzet kilátástalanságából az a Grund Balaton program nyújthat kiutat a józsefvárosi gyerekeknek, amelyet Sára Botond jelentett be a közösségi oldalára feltöltött videóban. A Józsefvárosi Fidesz alelnöke arról beszélt: szomorúan tapasztatták, hogy a baloldali a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben sem szervezi meg a gyerekek nyaralását a Balatonnál.

Nem hagyjuk, hogy a baloldali városvezetés bénázása miatt ne tudjanak a józsefvárosi gyerekek nyaralni a Balatonnál, ezért mi megszerveztük a gyerekek nyaralását

­– fogalmazott Sára Botond. A bejelentés szerint június 20. és augusztus 13. között mintegy 400 józsefvárosi gyereknek lesz lehetősége, hogy eltöltsön 1 hetet Balatonfüreden. A szállást, az étkezést és a felügyeletet ingyenesen biztosítják – tette hozzá. A program oldalán található információkból kiderül: 6 napos turnusok váltják majd egymást, az utazást busszal vagy vonattal oldják meg, a gyerekeknek háromszori étkezést biztosítanak, a költségeket pedig az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért fedezi. A tábor a gyerekek számára ingyenes.