A józsefvárosi testület baloldali képviselői, nem csak „snassz” képviselők, hanem saját döntésük révén „székben is ülnek”, tehát pozícióik vannak. Ilyen a többi között a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz tanácsnoki megbízatása. Vélhetően Pikó András polgármester ezzel az eszközzel tereli a baloldali összefogás szavazásnál is fontos egységét. „Hat pártot kell kifizetnem, ezért vagyok nehéz helyzetben”– szólta el magát még korábban Pikó András, amelyre most a gyakorlatban is fény derült.

Pikó András foggal-körömmel védi a cigányozó képviselőjét

A 2023-as év utolsó képviselő-testületi ülésén beszámolót kellett benyújtania a bizottságoknak és a tanácsnokoknak. Így tett Szarvas Koppány Bendegúz, akit még az év elején neveztek ki külkapcsolatokért felelős tanácsnoknak. Mire jó ez a pozíció? Olvasóink fantáziájára bízzuk…

Akasztással fenyegetőzött egy momentumos józsefvárosi képviselő

Érdemi munkát nem végzett, de a saját céljait sem érte el

Szarvas Koppány Bendegúz az éves beszámolóban – két oldalon taglalva – saját maga írja le, hogy gyakorlatilag nem végzett semmilyen érdemi munkát a külkapcsolatok építéséért. Az első oldalt azzal töltötte meg, hogy elődei eredményeit ócsárolta, majd rájött, hogy mégiscsak jól jöttek a korábbi kapcsolatok. Például a kínai Sanghai város Changning kerületével 2016-ban kiépített kapcsolat eredményezte azt is, hogy a Covid idején maszkokat küldtek Józsefvárosnak. Ezt követően Szarvas Koppány a céljait részletezte, amit nem tudott elérni.

„…Nem értem el annyi eredményt, amennyit az év elején célként tűztem magam elé, ezügyben kifogásom nincs, több energiát és figyelmet kell ráfordítsak”.

„Minél többet teszünk bele, annál többet tudunk kivenni belőle”

Tavaly március 1-ei kinevezése óta elért teljesítményként egy esetben eredményes munkának örvendett a momentumos képviselő. Sikerült felvennie a kapcsolatot a már régóta testvérváros Pescinával (Olaszországban lévő település – a szerk.). Pontosabban elérte a két város között közvetítő személyt. Azt viszont nem fejtette ki, hogy telefonon vagy online tette e ezt…„Ahol haladást értem el, az különösen Pescina városa, itt megtörtént a kapcsolatok hivatalos újrafelvétele a két település között korábban is közvetítő kerületi polgár segítségével”. Ezen felül kiutazott Brüsszelbe a Régiók Hetére. A tanácsnok a beszámolója végén erre a velős megállapításra jutott: „Összegezve azt tudom mondani, hogy megerősítést nyert azon nézetem, miszerint a külkapcsolat olyan, hogy minél többet beleteszünk, annál többet tudunk kivenni belőle…” Szarvas Koppány tanácsnoki beszámolóját a baloldali képviselők egyébként zokszó nélkül, egyhangúlag elfogadták.

Megvan a véleménye a lakókról a momentumos képviselő aktivista-feleségének

Évi bruttó hétmilliót talicskázik ki Szarvas Koppány Bendegúz a „semmire”

A Momentum-Párbeszéd és a Józsefváros Jövőjéért Frakció 2022. decemberében javasolta, hogy a 2016-os helyett –2023. március 1-től– a 2018. évi átlagkereset legyen a tiszteletdíj számításának alapja. Ekkor alakították át a képviselő-testületi struktúrát is, és a tanácsnokok tiszteletdíját is összehangba hozták a változásokkal. Az elfogadott javaslat alapján a tanácsnok havi tiszteletdíja a 2018. évi bruttó átlagkereset 180%-ának megfelelő összeg, amennyiben a képviselő-testület valamely állandó bizottságának is tagja a tanácsnok. Márpedig Szarvas Koppány Bendegúz a Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási, valamint a Városüzemeltetési, Közösségfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagja – így a bruttó átlagkereset 180 százaléknak megfelelő összeget kapja. A Központi Statisztikai Hivatal szerinti a bruttó átlagkereset 2018-ban 590 ezer forint körül mozgott. Ennek megfelelően havonta csaknem bruttó 600 ezer forinttal gazdagodhatott a momentumos képviselő.

Bíróság mondta ki: bűnös a józsefvárosi momentumos képviselő, Szarvas Koppány

Bizottsági herce-hurca

A bizottsági rendszert Pikó Andrásék azt követően változtatták meg, amikor a Fidesz-KDNP színeiben Gondos Judit nyert a Csarnok negyedben tartott időközi önkormányzati választáson. Akkor az arányok ugyanis a Fidesz javára változtak a rendszerben, így vélhetően a baloldali vezetés emiatt alakította át úgy, hogy mégis kevesebb helyet kapjanak a jobboldal képviselői.

Szarvas Koppány Bendegúz: Csak annyit keresek, mint egy ALDI-s boltvezető

A momentumos képviselő közösségi oldalunkon, kommentben pontosította keresetének összegét:” 593 ezer ft. Nettó 414 ezer ft körül. Feleannyi, mint egy aldis boltvezetőnek…”–írta.