Kocsis Máté, a kerület korábbi polgármestere, országgyűlési képviselője a minap arról osztott meg bejegyzést a közösségi oldalán, hogy abból a 44 milliárd forintból, amit rezsitámogatásként ad a kormány az önkormányzatoknak közel félmilliárd forintot kap Józsefváros. Szerinte ezzel ismét bebizonyosodott, hogy szó sincs az önkormányzatok kivéreztetéséről, a polgári kormány – pártállástól függetlenül – minden magyart képvisel.

Pikó András, aki eddig örült a támogatásnak, és mint korábban írta: nyugtázta, hogy a kormány teszi a dolgát, most viszont nagyon kiakadt. Úgy tűnik, ha Kocsis Máté mondja el ugyanazt, ami a Magyar Közlönyben megjelenik, akkor az már más megvilágításba helyezi a dolgokat a baloldali polgármesternél.

A legutóbbi ezzel kapcsolatos bejegyzésében olyasmikről ír Pikó András, hogy ez az összeg kevés, meg nem is képvisel mindenkit a kormány, példaként felhozva azokat a településeket, amelyek polgármesterei nem is voltak hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni a kormánnyal, ezért elestek a támogatástól, és szerinte ez politikai alapú diszkrimináció.

Pikó András amikor ilyeneket mond, bizonyára „nem emlékszik” arra, hogy 2011-ben az Orbán-kormány az összes önkormányzat – beleértve Józsefvárost is – előző vezetések alatt felhalmozott adósságát átvállalta, lehetőséget biztosítva arra, hogy tiszta lappal állhassanak fejlődő pályára a települések.

Hogy miért gondolhatta meg magát a polgármester, és miért lett kevés a kormányzati támogatás, azt nem tudjuk.

Költségvetés: Minden józsefvárosira jutna félmillió, mégsem rájuk költik

Annyi bizonyos, hogy a rekord összegű kerületi költségvetésből gazdálkodó Pikó András így könnyebben megmagyarázhatja a lakosoknak, hogy miért emeli egekbe a helyi adókat és az éves parkolási engedély díját.

A két ünnep között díjmentesen parkolhatunk, januárban viszont jön a feketeleves