A valóság két és fél éve azonban ennek a szöges ellenkezőjét mutatja, a józsefvárosi közbiztonság szinte napról napra romlik. Nem telik el úgy lakossági fórum, vagy fogadóóra, hogy tucatjával ne hangoznának el ezzel kapcsolatos panaszok a józsefvárosiak részéről.

A Hírnyolc is beszámolt már számos esetről, amelyek a kerületi közterek egyre mélyebbre süllyedő biztonsági állapotáról szól: késelés a Blahán, rablások, zsebtolvajlások, a járókelőket vegzáló Rákóczi téri banda, stb. De olvasóink is megannyi olyan példáról számoltak már be leveleikben, amelyek arról szóltak, hogy a bőrükön érzik a kritikus közbiztonsági helyzetet.

Fotó: Facebook

Ugyanakkor a közösségi médiában sem kell mélyreható kutatást végezni, hogy gyorsan találkozhassunk ezzel kapcsolatos aggodalmakkal. Láttunk már fényképeket játszóteret megszálló italozókról, most pedig itt van az Illés utca környékén közlekedőket zargató újabb banda is.

Összefoglalva: tendenciózusan romlik Józsefváros közbiztonsága, mindenhonnan érkeznek az ezt alátámasztó visszajelzések. A közös pont pedig: Pikó András ennek a felelősségét is gőzerővel igyekszik letolni magáról…