Június 8-án megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat arról, hogy a kormány 6 önkormányzatot – jellemzően peremkerületeket – támogat főként földútjai rendbetételére. Egyes médiumok kimatekozták, hogy ezek jobboldali vezetésű kerületek.

Egy ilyen hergelő cikket osztott meg Pikó András is június 9-én a közösségi oldalán azzal a felvezetéssel, hogy kizárólag kormánypárti vezetésű kerületek kapnak pénzt a kormánytól. A polgármester hozzátette: az állam saját polgárai ellen folytatott politikai bosszúja és a diszkrimináció folytatódik a fővárosban.

Hogy ez mennyire nem így van, arra Sára Botond korábbi polgármester világított rá. Közösségi oldalán azt írta: „Történt, hogy (Pikó – a szerk.) elsírta bánatát közösségi oldalán, amiért a kormány hat fővárosi kerületnek fejlesztési pénzt biztosít útfelújításra, hangsúlyosan földutak korszerűsítésére. Sérelmezte, hogy micsoda dolog az, hogy mind a hat kerület kormánypárti vezetésű. A polgármester mellét veregetve végre úgy érezhette, igazolva van a baloldal hazug elmélete, miszerint „az ellenzéki kerületektől mindent elvesznek és csak a kormánypártiaknak adnak”.

Sára Botond szerint a főváros korábban komoly összeget szánt volna rá, Karácsony Gergely főpolgármester politikai alapon mégis kihúzta, vagy támogatásra sem méltatta ezeket a kerületeket.

Azt meg már csak mellékesen kérdezném, melyik nem létező józsefvárosi földutat tetszettek volna felújítani a pénzből?

– fogalmazott Sára Botond, utalva arra, hogy a kerületben már évek óta nincsenek földutak.

A korábbi városvezető kitért arra is, hogy az útfelújítás egyébként korábban sosem okozott problémát a kerületben, volt egy 22 utat érintő útfelújítási program, amit végigvittek. Kevesebb pénzből gazdálkodtak, mint a jelenlegi városvezetés, mégis megoldották, miközben nem sajnálták más kerületektől a fejlesztéseiket.