Rádai Dániel (Momentum) alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy az egy évvel korábbi fórumon elhangzott ígértekhez képest eddig még semmi nem látszódik,

de a maguk módján jól haladnak a dolgok.

Ha egy kabaré felvételén ültünk volna, itt beindult volna a nevetőgép, de ez nem az volt, ez maga a baloldali valóság. Így inkább csak néztünk magunk elé bambán, mint a harmadik teve Noéra…

Megtudhattuk továbbá, hogy az Orczy úti zebra felfestése akár június elején el is indulhat. Ekkor majdnem felálltunk, és tapsoltunk örömünkben. De csak majdnem, hiszenennek elkészítését egyébként Camara-Bereczki Ferenc Miklós (MSZP) négy évvel ezelőtt, a kampányában nagy svunggal ígérte, ezért lassan ideje lesz, ha megvalósulnabelőle valami.

Fotó: Metropol

A fórumon azt is megtudhattuk, hogy a Szeszgyár utca megújítása folyamatban van – tudják, ott, ahol van az a telek is, amelyet hajléktalanok, drogosok és ökofeministák szálltak meg –, a megújulás ősz közepén akár el is kezdődhet… Akár.

Fotó: Hírnyolc

Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta: azok a problémák, amiket a lakók korábban jeleztek, továbbra is megoldásra várnak. Ilyen például a köztisztaság, a közbiztonság kérdése, egyes buszmegállókban esővédett utasvárók kialakítása, vagy az üres telkeken a nem éppen megfelelő magaviselet kérdése…

Sokakat zavar a közterületi alkoholfogyasztás

A fórumon többször visszatért a közterületi alkoholfogyasztás-problémája is. Ez főleg az Illés utcában, a Kálvária téren, a Koszorú utcánál, és a Corvin sétányon merül fel nap mint nap. Egy lakó meg is jegyezte: egyes helyeken a föld nem is látható a sok söröskupaktól…

Bajusz Ferenc, a közteresek vezetője szerint jogos a kritika, a jó idő érkeztével ezek a problémák megszaporodnak. Igyekeznek fellépni az ügyben, de ha odamennek az egyik helyre, az érintettek átmennek egy másikra – mondja. Hát ez ilyen. Szerintünk meg akkor utánuk kell menni, de lehet, hogy mi nem értünk hozzá.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Pikó András polgármester is „látja” ezt a problémát. „Ezt akkor tudjuk megoldani, ha több emberünk van” – mondta, majd hozzátette:„vannak olyan jelenségek, amivel nem tudunk mit kezdeni”.

Talán akkor ez az az időpont, amikor meg kellene fontolni, hogy a megfelelő székben ül-e a polgármester úr. Ha nem tud megoldást felkínálni egy problémára – mondanánk mi.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Hatalmas ötlet: ingyenes wifit a Kálvária térre!
Szili-Darók Ildikó (MSZP) alpolgármester egy nagyszerű ötletet, egy okospad ötletét vetette fel, így lehetne ingyenes wifi a környéken. Azt négy év távlatában már lehet, hogy elfelejtette, hogy ez volt az egyik olyan szolgáltatás a kerületben, amit a baloldal hatalomra kerülésével szinte az elsők közt megszüntetett.

Merthogy volt már a kerületben ingyenes wifi. Ahogyan sok minden más is. Csak aztán jött a baloldal, s leverte a routert – s vele együtt sok minden mást is – a józsefvárosiak asztaláról.