Nemcsak a kerületi jobboldali, vagy a politikától magukat távol tartó kerületi polgárok, hanem még Pikó András szavazói, aktivistái is tapasztalják, hogy Józsefváros fejlődése egy évvel ezelőtt megtorpant. A társasházak felújítását célzó önkormányzati program szinte teljesen leállt, a keret minimálisra csökkent, de nem lett új játszótér sem, valamint az utak felújítására sem indul új program, mindössze a folyamatban lévő beruházások egy része lett befejezve.

A legfontosabb nagyberuházások azonban bizonytalan ideig csúsznak, illetve még az is elképzelhető, hogy el is maradnak. Ilyen a már előkészített, és indulás előtt lefújt Orczy tér, valamint a Blaha Lujza tér felújítása is.  

A polgármester azonban nem így látja. Szerinte a kerület dinamikus fejlődését sikerült megőrizni. Az állítását azzal támasztaná alá, hogy az előző városvezetés sikeres pályázatán elnyert összegből folytatják a Déri Miksa utca felújítását. Az eredeti tervek szerint már futó projekt még mindig a tervezési szakaszban áll, mert – mint Pikó András elmondta – ha lehetőségük van, mint ebben az esetben, bele is nyúlnak a korábbi tervekbe. Emellett példaként hozta a szintén korábban felépített köztéri WC-ket, amelyeket elkészültük után egy évvel tudtak megnyitni. De – mint mondta – kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy szaporodjanak a biciklisávok is.

Pikó András a videóban beszélt arról is, hogy a közbiztonság érdekében is sokat tesznek példaként említve a közelmúltban létrehozott Józsefváros Közös Biztonságáért Kerekasztalt. Igaz, ilyen már korábban is volt csak más volt az elnevezése.

Emellett szólt arról is a polgármester, hogy a pandémiának az azt követő gazdasági hatásoknak, valamint a kormánynak köszönhetően mintegy 3 milliárd forintos hiánnyal számolnak, azt viszont már nem említette Pikó András, hogy az előző városvezetés felelős gazdálkodásának köszönhetően több mint 15,5 milliárd forint állt Józsefváros rendelkezésére.