Népszínház utca eleje, bűzölgő mobilvécé, mögötte dolgát végző „úriember”, bűz, szemét, utcán fekvő hajléktalanok, villamosból szemetet kidobó „lazacsávók”.

A Népszínház-Bacsó Béla utca sarkán bűzőlgő Pikó-vécé Fotó: Hírnyolc

Az utcán végighaladva bezárt üzletek, további szeméthegyek, teli kukák. Már ahol még maradtak kukák, miután Karácsony Gergely 3 ezret leszereltetett Budapesten.

Feleslegesen szereltek le 204 kukát Józsefvárosban

Csövesek, drogosok, szemét
A Teleki téren a mobilvécét éppen most mosták ki, a parkban is most vágták a füvet. Talán csak nem azért, mert aznap tartott itt fórumot a baloldali vezetésű önkormányzat? Ilyenkor mintha kicsit flottabul menne minden. De aztán vissza a régi kerékvágásba: vizeletszag, szemét, hajléktalanok, utcán dorbézoló alkoholisták, megállókban üldögélő bódult drogosok.

A Rákóczi téren is szinte mindenhol szemét, már kora délután is alvó hajléktalanok a metrókijáratnál. A környező utcák se jobbak, a nemrég felújított Déri Miksa után végigsétálva is szemét, a padok jó része „befoglalva”.

A Déri Miksa utca egyik padja, kora délután. Fotó: Hírnyolc

A Víg utca pedig nemsokára Vígabb utca lesz: többen attól tartanak, hasonló lesz a helyzet, mint a Harminckettesek terén. Ahol a valódi lakossági egyeztetés nélkül parkolóhelyeket szüntettek meg, padokat, székeket helyeztek ki, amelyeket azóta többnyire alkoholisták, hajléktalanok használnak.

Kiakadtak a helyiek: Pikóra szavaztunk, de most már jöjjön a Fidesz

Egy másik hölgy hosszan sorolja közössége problémáit: az évek óta leomlott önkormányzati ház balesetveszélyes kerítését, a bulizók hangoskodását, a Csarnok negyedből hiányzó kutyafuttatót, a Német-József utca sarkán hónapok óta álló közműfelújítást, az Őr utca kókler aszfaltozását.

Átverés az egész: Pikó és a baloldal négy éve csak ígérget
A baloldali városvezetők ugyanakkor sorra nagynak tűnő fejlesztéseket sorolnak, mikrooázisokról beszélnek az Alföldi-Népszínház sarkán, hamarosan (eddig négy év telt el…) új vécéről a problémákkal teli II. János Pál pápa térről. Amelyet szintén „hajléktalanok”, emberi ürüléktől bűzölgő fák és bokrok uralnak.

Pikóék nem oldják meg a problémákat, csak ígérgetnek. Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Az évek óta ígért játszótér felújításról is csak annyit mondott a DK-s Stettner István, hogy jövőre megújulhat… De mélyen hallgatnak a korábban Erőss Gábor (P) alpolgármester által éveken át nagyon követelt, majd ígért 99-es busz Népszínház utcai végállomásának áthelyezéséről. Erről csönd van, illetve Rádai Dániel (Momentum) alpolgármester annyit mondott:

rosszul állnak vele. Sőt, az is lehet, hogy csuklós buszok lesznek a mostaniak 99-esek helyett, és járatritkításra is lehet számítani.

A balliberális képviselők dupla pénzért dolgoznak, de a kerületiekkel nem foglalkoznak
A kerületben dúló hajléktalan-problémával kapcsolatosan, Pikó András mossa kezeit és a kormányra igyekszik hárítani a felelősséget, szerinte a köztisztaságért ők mindent megtesznek. Közben azt is bevallja, a problémahalmaz, ami itt van „túlnő” rajtuk.

Pénz lenne, teljesítmény nincs. Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Ezek szerint ami a kerületben van, azért a városvezető nem felelős és kiszúrja a lakosság szemét a baloldal, agyonunott és valótlan politikai mantrájával. Teszi ezt úgy, hogy megduplázták a balliberális képviselők saját fizetésüket, és bár 45 milliárd forinton „ülnek” csak idén, nem fejlesztik a kerületet, nem segítik az itt élőket. Sőt, még le is húzza a lakosságot a parkolásért, amiből további bevétele van a testületnek.